x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Marcel Vela: Demisia ministrului de Interne, urgență națională

Ion Marcel Vela: Demisia ministrului de Interne, urgență națională

02 Sep 2018   •   12:23
Ion Marcel Vela: Demisia ministrului de Interne, urgență națională

Liberalul Ion Marcel Vela, preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, solicită demisia de onoare a ministrului Carmen Dan pentru întreaga sa activitate din fruntea Ministerului Afacerilor Interne şi în special pentru ce s-a întâmplat la protestele din 10 august, susţinând că atunci au avut de suferit români nevinovaţi, imaginea MAI şi a României în plan extern. 

"Până astăzi, ministrul Carmen Dan nu a transmis Raportul MAI cu privire la abuzurile din 10 august, solicitat oficial încă din data de 24 august. Până în prezent, Biroul permanent al Senatului nu a comunicat comisiei de ce nu a aprobat solicitarea PNL de a avea activitate încă din data de 13 august pentru a afla ce s-a întâmplat la protestul din 10 august", a scris Vela pe Facebook. 

El spune că şedinţa Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din data de 27 august a fost boicotată de senatori ai PSD şi că a convocat o alta pentru marţi, 4 septembrie, unde au fost chemaţi pentru audieri prefectul Capitalei, comandantul jandarmilor şi ministrul Carmen Dan. Potrivit senatorului liberal, convocarea a stârnit revolta unor senatori ai PSD din comisie. 

"Având în vedere declaraţiile prefectului Capitalei din 27 august de la Senat, cele din 30 august de la o terasă din Bucureşti şi anunţul recent al primarului general al Capitalei cu privire la minciunile din 10 august, este evident că PSD doreşte ascunderea adevărului. Celor care au adus abuzul la rang de normalitate în politica românească le aduc aminte că această Comisie pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cât şi Ministerul Afacerilor Interne nu sunt ale PSD sau a lui Carmen Dan, sunt doar ale României, indiferent cum se numesc politicienii care conduc vremelnic ministere sau comisii. Îi mai aduc aminte doamnei Ministru că, pentru a salva imaginea MAI, un liberal a demisionat din această funcţie atunci când din cauza condiţiilor atmosferice s-a prăbuşit un avion în Munţii Apuseni, fără a fi domnia sa pilot sau controlor de trafic aerian", a mai scris senatorul Vela pe reţeaua de socializare.

AGERPRES

×