x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ionuţ Simionca PMP: Avem jumătate de milion de semnături pentru alegerea primarilor în două tururi

Ionuţ Simionca PMP: Avem jumătate de milion de semnături pentru alegerea primarilor în două tururi

12 Iul 2018   •   14:17
Ionuţ Simionca PMP: Avem jumătate de milion de semnături pentru alegerea primarilor în două tururi

Vicepreşedintele PMP, Ionuţ Simionca, şef al filialei judeţene Bistriţa-Năsăud a partidului, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că iniţiativa privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin a adunat deja aproximativ 500.000 de semnături la nivel naţional. 

"Noi o să continuăm strângerea semnăturilor pentru propunerea legislativă care vizează alegerea primarilor în două tururi. Am reuşit până acum să adunăm aproape o jumătate de milion de semnături la nivel naţional şi vrem să ne atingem targetul de un milion de semnături", a spus Simionca. 

Ionuţ Simionca este de părere că o astfel de iniţiativă le-ar oferi şi tinerilor politicieni şansa de a câştiga în alegeri. 

"Credem că este necesară modificarea legislativă prin care alegerea primarului se face în două tururi, este democratic, oamenii îşi pot exprima mai bine votul. (...) Alegerea primarului în două tururi aduce un plus de democraţie şi dă şansa tinerilor politicieni, care vor să facă o politică de calitate, să iasă în faţă şi să câştige alegeri electorale", a mai spus vicepreşedintele PMP. 

Campania de strângere de semnături pentru această iniţiativă legislativă a început în luna aprilie. http://www.agerpres.ro

×