x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Ministerul pentru fondurile UE va fi o interfaţă cu Bruxelles-ul

Kelemen Hunor: Ministerul pentru fondurile UE va fi o interfaţă cu Bruxelles-ul

13 Sep 2011   •   10:05
Kelemen Hunor: Ministerul pentru fondurile UE va fi o interfaţă cu Bruxelles-ul

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, astazi, ca viitorul ministru pentru absorbtia fondurilor europene, Leonard Orban, va asigura o interfata a Guvernului cu Comisia Europeana.

"Ministerul va ingloba in principiu Departamentul pentru Afaceri Europene si Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, fara sa preia fondurile de la ministerele care gestioneaza fonduri europene. Va fi o interfata cu Bruxelles-ul", a declarat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

In context, liderul UDMR a atras atentia asupra ratei scazute de absorbtie a fondurilor europene si a mentionat ca viitorul ministru de resort va trebui sa colaboreze strans si cu Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), dar si cu autoritatile locale care acceseaza fonduri UE.

"Avem probleme in continuare in ceea ce priveste absorbtia fondurilor si va trebui sa colaboreze strans cu toate structurile, cu ANRMAP si autoritatile locale, unde sunt anumite blocaje", a afirmat seful UDMR.

Potrivit unor surse politice, reprezentantii UDMR si ai celorlalte minoritati nationale i-au cerut premierului Emil Boc ca viitorului ministru pentru fonduri europene sa i se confere si parghiile necesare pentru a impune anumite masuri unor ministri pe linia absorbtiei fondurilor comunitare.

×