x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Ne putem permite patru ani de Opoziţie

Kelemen Hunor: Ne putem permite patru ani de Opoziţie

23 Feb 2012   •   11:09
Kelemen Hunor: Ne putem permite patru ani de Opoziţie

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, astazi, la Sfantu Gheorghe, ca Uniunea isi poate permite patru ani de Opozitie si ca "viata in Opozitie este mult mai usoara".

"Ne putem permite patru ani de Opozitie, nu e nici o problema. Si in Opozitie exista viata si va exista si dupa 2012. Noi am mai stat in Opozitie opt ani intre 1990 si 1997 si apoi inca un an in 2009. Si va pot spune ca viata in Opozitie e mai usoara. Mie mi-a placut enorm de mult in 2009, puteam face declaratii foarte dure la adresa celor care guvernau atunci si ma simteam foarte bine atat in Parlament, cat si in spatiul public, oriunde ma duceam. N-ai nici o responsabilitate, deci nu conteaza cand te trezesti, la ora 3 dupa-masa sau dimineata la 6, responsabilitate nu ai, poti sa faci declaratii oricat de dure vrei si nimeni nu te intreaba daca exista un suport, o baza reala pentru ceea ce promiti. Si nici de rezultate nu trebuie sa dai socoteala", a declarat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Presedintele UDMR a amintit beneficiile pe care UDMR le-a adus societatii romanesti, printre care faptul ca Uniunea a avut un rol important in mentinerea stabilitatii politice in perioada intrarii Romaniei in NATO si in Uniunea Europeana.

In plus, potrivit lui Kelemen, UDMR a contribuit la mentinerea echilibrului interetnic pe calea dialogului, dar si la redobandirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor confiscate de comunisti.

Nu in ultimul rand, UDMR a jucat un rol important in dobandirea unor drepturi pentru comunitatea maghiara, cum ar fi cele lingvistice, dar si in alocarea de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii in judetele din Secuime.

×