x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacția UDMR la propunerea PSD pentru noul Guvern: „Domnul Ciolacu știa că aceste ministere, din punctul nostru de vedere, nu sunt acceptabile, știa că nu lucrăm la impuse”

Reacția UDMR la propunerea PSD pentru noul Guvern: „Domnul Ciolacu știa că aceste ministere, din punctul nostru de vedere, nu sunt acceptabile, știa că nu lucrăm la impuse”

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2023   •   19:42
Reacția UDMR la propunerea PSD pentru noul Guvern: „Domnul Ciolacu știa că aceste ministere, din punctul nostru de vedere, nu sunt acceptabile, știa că nu lucrăm la impuse”
Sursa foto: Hepta

„Nu putem accepta Ministerul Energiei și MIPE, dar nu ne-am ridicat de la masă”, declară președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a declarat că UDMR nu acceptă Ministerul Energiei sau MIPE, ci vrea Dezvoltarea „și ceva similar cu Mediul”, însă nu a plecat de la masa negocierilor, iar responsabilitatea numirilor îi va aparține președintelui PSD, Marcel Ciolacu

„În momentul în care Marcel Ciolacu este desemnat de președintele Iohannis să formeze Guvernul, este responsabilitatea lui să încheie discuțiile, până atunci există un acord și UDMR nu pleacă de la guvernare”, a declarat Kelemen.

Liderul UDMR a spus că Uniunea a cerut să fie respectat acordul inițial, deoarece și-a asumat răspunderea guvernării până în 2024: „nu avem niciun motiv să spunem că în continuarea nu suntem în stare să conducem Ministerul Dezvoltării și Ministerul Mediului, am acceptat comasarea sau desființarea Ministerului Sportului”.

Vineri Kelemen i-a sunat pe Ciucă și pe Ciolacu și a transmis poziția UDMR, „oferta de MIPE și Energie sau MIPE și Sănătate a existat încă de miercuri. Domnul Ciolacu știa că aceste ministere, din punctul nostru de vedere, nu sunt acceptabile, știa că nu lucrăm la impuse”.

Duminică, spune Kelemen, l-a sunat Marcel Ciolacu și i-a spus că decizia este ca Uniunea „să meargă cu Energia și MIPE, ceea ce nu putem accepta, dar nu ne-am ridicat de la masă”.

„Discutăm în continuare. Majoritate există, solidă, nu a plecat nimeni din coaliție, majoritate va exista și fără noi. Punct”, a afirmat Kelemen Hunor.

„Din câte știu eu, pentru PNL prima opțiune este respectarea protocolului”, a mai spus președintele UDMR.

(sursa: Mediafax)

 

UDMR anunţă dacă iese de la guvernare | Moment crucial pentru rotativa guvernamentală

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor udmr