x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor vrea măsuri pentru creșterea natalității

Kelemen Hunor vrea măsuri pentru creșterea natalității

23 Oct 2021   •   20:01
Kelemen Hunor vrea măsuri pentru creșterea natalității

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a discutat cu premierul desemnat Nicolae Ciucă despre introducerea în programul de guvernare a unor măsuri pentru creșterea natalității.

Kelemen Hunor a transmis că în ultimele trei decenii politica UDMR s-a axat pe reprezentarea intereselor și bunăstarea comunităților pe care le reprezintă, iar dezideratul Uniunii a rămas neschimbat, nefiind influențat nici de contextul politic din România, nici de dificultățile cauzate de pandemie.

„Mai mult, situația dificilă ne-a încurajat mai mult în consolidarea ideii de familie - cel mai important liant, pilonul comunității noastre. În cadrul negocierilor de sâmbătă am introdus în programul de guvernare măsurile de încurajare propuse de noi pentru creșterea natalității”, a spus kelemen.

Acesta a spus că cele mai importante dintre măsuri sunt:
- aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulți copii și reducerea progresivă a cuantumului contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcție de numărul de copii;
- program de credite pentru achiziționarea de locuințe familiilor tinere în funcție de numărul de copii;
- program de finanțare pentru achiziția de autoturisme familiale pentru familiile cu minim trei copii;
- bunicii, respectiv frații majori șomeri să poată beneficia de idemnizația de creștere a copilului în locul părinților, dacă se întorc la muncă;
- extinderea programelor de tip after school;
- facilități acordate administrațiilor locale de a sprijini familiile prin reduceri/scutiri de taxe și impozite.

Reprezentanții Guvernului au transmis că premierul desemnat Nicolae Ciucă, împreună cu echipa de experți ai Partidului Național Liberal și cu reprezentanții Uniunii Democrate Maghiară, conduși de Hunor Kelemen, au continuat, sâmbătă, la Palatul Victoria, să lucreze la programul de guvernare, pentru actualizarea și compatibilizarea acestuia.

Mediafax

×
Subiecte în articol: kelemen hunor natalitate