x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis ar putea numi un nou premier tehnocrat

Klaus Iohannis ar putea numi un nou premier tehnocrat

de Antena 3    |    01 Iun 2016   •   23:49
Klaus Iohannis ar putea numi un nou premier tehnocrat

Klaus Iohannis ar putea numi un nou premier tehnocrat, după alegerile legislative din toamnă. Anunţul a fost făcut chiar de un consilier de la Cotroceni, Laurenţiu Ştefan, într-un interviu acordat Reuters.

Consilierul politic al şefului statului a spus că PSD şi PNL vor obține fiecare 32%-35 % la alegerile legislative şi, prin urmare, nu vor reuşi să guverneze singure.

"Cele două grupuri mari încă mai au nevoie de aliați pentru a ajunge la acele numere care să le permită să formeze o majoritate, astfel încât acesta este un joc deschis", a spus Laurenţiu Ştefan.

Mai mult de atât, Laurenţiu Ştefan a apreciat că nici măcar o alianță a social-democraților cu două partide mai mici nu îi va ajuta să atingă pragul de 50% necesar pentru a propune un premier.

Consilierul de la Cotroceni a mai declarat că, ţinând cont de aceste considerente, nu va rămâne altceva de făcut decât numirea de către Klaus Iohannis a unui alt premier tehnocrat. "În mod evident, președintele va căuta un prim-ministru. Vom vedea dacă acesta este un premier politic sau unul cu o scurtă carieră politică, ori chiar un tehnocrat... încă sunt multe semne de întrebare", a spus Laurențiu Ștefan.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis premier tehnocrat