x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacția președintelui Iohannis după atacul rusesc cu drone asupra portului Ismail de la Dunăre

Reacția președintelui Iohannis după atacul rusesc cu drone asupra portului Ismail de la Dunăre

de Redacția Jurnalul    |    02 Aug 2023   •   11:45
Reacția președintelui Iohannis după atacul rusesc cu drone asupra portului Ismail de la Dunăre
Sursa foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis a avut prima reacție legată de atacul rusesc cu drone asupra portului ucrainean Ismail din apropierea graniței Ucrainei cu România.

„Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe #Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război și afectează și mai mult capacitatea Ucrainei de a-și transfera produsele alimentare către cei care au nevoie din lume”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Drone rusești au atacat miercuri dimineața instalații portuare și de depozitare a cerealelor din sudul regiunii de coastă ucrainene Odesa, incendiind unele dintre ele, a scris guvernatorul regional Oleh Kiper pe aplicația Telegram.

Presa ucraineană a relatat că dronele au sosit dinspre Marea Neagră și apoi s-au deplasat spre vest, de-a lungul fluviului Dunărea, spre Ismail, un port cheie din care grânele ucrainene sunt transportate cu barje spre portul românesc Constanța de la Marea Neagră pentru a fi trimise mai departe.

Rusia a intensificat atacurile asupra infrastructurii agricole și portuare ucrainene după ce a refuzat să prelungească acordul privind cerealele din Marea Neagră, care permitea exporturile de cereale ucrainene, transmite Reuters.

Un alt atac rusesc de la sfârșitul lunii iulie a vizat terminalul portuar Ismail, distrugând un depozit de cereale.

Noi imagini cu atacul rusesc din Ismail, surprinse din România

×