x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis dă startul la slogane

Klaus Iohannis dă startul la slogane

de Gabriela Antoniu    |    10 Dec 2018   •   10:09
Klaus Iohannis dă startul la slogane

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că cinstea şi integritatea trebuie reinstaurate la toate nivelurile societăţii, corupţia fiind o boală care macină democraţia.

 

„Corupția este o boală care macină democrația și ține captivi milioane de oameni în sărăcie. Corupția înseamnă lipsa autostrăzilor, spitale insalubre, școli fără condiții, administrație blocată. România nu va putea progresa la adevărata sa capacitate până ce nu vom reuși să învingem acest flagel. Susțin continuarea luptei anticorupție pentru o Românie sănătoasă și rămân alături tuturor magistraților care duc această bătălie, cu mult curaj, zi de zi. Cinstea și integritatea trebuie reinstaurate la toate nivelurile societății noastre. Stă în puterea noastră! Un NU hotărât corupției trebuie să devină dintr-un slogan, un mod de a fi!”, a afirmat ieri Iohannis, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție.

 

Ceea ce evită să spună Iohannis, pentru a nu politiza mesajul,  adaugă liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan. “Astăzi conștientizăm că avem lipsuri din cauza corupției și a corupților, mâine însă este foarte posibil să ajungem să acceptăm că furtul, corupția, mita sunt lucruri normale. Acesta poate fi un efect al luptei pe toate fronturile pe care PSD-ALDE a pornit-o împotriva justiției.  Românii nu pot gândi așa. Românii nu sunt așa. Faptul că există acum două partide care încearcă să legalizeze infractorii este un accident peste care această țară trebuie să treacă repede”, afirmă Turcan, amintind  care sunt “rezultatele corupției: condiții insalubre în spitale, o administrație care așteaptă mereu ”stimulente”, lipsa autostrăzilor, școli lăsate de izbeliște” .

 

×