x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Îmi doresc un Parlament puternic

Klaus Iohannis: Îmi doresc un Parlament puternic

16 Sep 2015   •   12:09
Klaus Iohannis: Îmi doresc un Parlament puternic

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că îşi doreşte un Parlament puternic, care să se bucure de încrederea cetăţenilor.

El a spus că nu poate concepe o Românie puternică fără ca Legislativul să fie pe măsură.

"Am spus şi o voi repeta de câte ori va fi nevoie: îmi doresc un Parlament puternic şi care să se bucure de încrederea cetăţenilor. Nu pot concepe o Românie puternică fără ca instituţia sa cea mai larg reprezentativă să fie pe măsură", a afirmat Iohannis în plenul Legislativului.

Preşedintele a arătat că sunt două aspecte esenţiale care ar trebui să definească un Parlament puternic: o legislaţie de calitate şi raporturi funcţionale cu celelalte puteri din stat.

Şeful statului a menţionat că a acordat o atenţie deosebită legilor venite la promulgare, având în vedere că "întreaga funcţionare a instituţiilor statului, a economiei şi societăţii depinde, într-un fel sau altul, de relaţia cu legea".

Iohannis a indicat că la cererile de reexaminare a legilor a constatat că unele aspecte pun probleme calităţii şi coerenţei legislaţiei.

În context, el a precizat că în 2015 asupra vechiului Cod fiscal s-a intervenit legislativ de 13 ori, iar Legea educaţiei, cea privind reforma în domeniul sănătăţii, Legea administraţiei publice locale şi Codul Muncii au fost modificate la interval de două - trei luni sau chiar de două - trei ori în aceeaşi lună. De asemenea, el a indicat că prin două legi distincte, trimise aproape concomitent la promulgare, s-a modificat acelaşi act normativ.

În plus, şeful statului a arătat că, potrivit unui studiu, 80% dintre români sunt nemulţumiţi de faptul că legile din România sunt greoaie.

"Faptul că oamenii îşi doresc norme juridice mai clare, mai simple, care nu se schimbă peste noapte, nu cred că este o surpriză pentru nimeni. Însă această realitate trebuie să capete un răspuns", a precizat Iohannis, care a adresat un mesaj în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: klaus iohannis