x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lăzăroiu: Antonescu nu va fi nici măcar candidatul PNL la prezidenţiale. Tăriceanu ar fi mai capabil

Lăzăroiu: Antonescu nu va fi nici măcar candidatul PNL la prezidenţiale. Tăriceanu ar fi mai capabil

21 Oct 2013   •   11:12
Lăzăroiu: Antonescu nu va fi nici măcar candidatul PNL la prezidenţiale. Tăriceanu ar fi mai capabil

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu consideră că liderul liberalilor, Crin Antonescu, nu va fi candidatul USL la alegerile prezidențiale și că nu va fi o surpriză momentul în care PSD își va anunța public intenția de a propune un candidat din partid în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni.

"Nu cred că Antonescu va fi nici măcar candidatul, nu al USL, nici al PNL, pentru că e foarte clar că PSD şi PNL vor merge cu doi candidați, dar eu nu cred că va fi nici candidatul PNL-ului domnul Antonescu. Dintr-un motiv relativ simplu: mergând pe cont propriu PNL-ul, calculele lor vor fi oarecum asemănătoare cu cele ale dreptei unite, adică băgăm candidatul în turul doi, sperăm să luăm restul de electorat care nu a votat cu noi și câștigăm. Or, restul de electorat, în mare parte, va fi electoratul lui Traian Băsescu. Orice om rațional din PNL își dă seama că Antonescu nu poate să atragă electoratul lui Traian Băsescu, oricât de mult s-ar strădui, pentru că el a preferat în ultimii ani această conflictualitate, care a trecut de multe ori dincolo de limitele Opoziției", a declarat Lăzăroiu, luni, pentru RFI.

Consilierul prezidențial mai crede că liberalul Călin Popescu Tăriceanu ar fi mai capabil să atragă un anumit tip de electorat.

"Dacă PNL-ul va propulsa în turul doi candidatul, cele mai mici șanse să câștige le va avea Crin Antonescu. Pe aceeași raționalitate, probabil că un alt candidat, de pildă Tăriceanu, sigur, eu vorbesc de calculele lor, eu nu spun cum aș calcula eu, dar pe calculele lor, probabil că Tăriceanu ar fi mai capabil decât Antonescu să atragă acest electorat", a adăugat Lăzăroiu.

Cât privește faptul că președintele PSD, premierul Victor Ponta, a anunțat că nu dorește să candideze la funcția de președinte, consilierul prezidențial apreciază că social-democrații nu vor accepta niciodată să voteze un candidat care nu este din rândul lor.

"Dacă stăm și ne uităm la declarații, putem să stăm așa anesteziați câteva luni și după aia să avem o mare surpriză! Dar nu ne mai luăm după declarații, pentru că în general acțiunile oamenilor politici sunt mai relevante în analiza noastră. Or, acțiunile alea arată clar, mai la vedere sau mai subteran, o tendință centrifugă. PSD-ul nu va accepta niciodată să voteze un candidat care nu este al PSD-ului. PSD-ul nu a mai avut președintele țării din 2004, deci de vreo zece ani. De ce ar vota cu un Antonescu, care altfel s-a dovedit destul de imprevizibil. Or, ei nu au nevoie de așa ceva. Aici deja sunt pariuri, dacă vreți, dar nu cred că va fi o surpriză pentru cineva momentul în care PSD-ul își va anunța public intenția de a propune un candidat din partid", a mai spus Lăzăroiu.

×