x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lege pentru bătrâni

Lege pentru bătrâni

25 Sep 2009   •   00:00
Lege pentru bătrâni
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Senatul a adoptat miercuri o propunere legislativă prin care consiliile locale sunt obligate să angajeze îngrijitori pentru persoanele vârstnice.



După ce legea va fi votată şi de Camera Deputaţilor, bătrânii din România vor putea beneficia de asistenţă gratuită la domiciliu. Senatorul Dan Voiculescu, iniţiator al acestei legi, a declarat că este încrezător că şi deputaţii vor adopta proiectul. "Trebuie să învăţăm să ne respectăm bătrânii, să le oferim un trai decent, pe care, după zeci de ani de muncă, îl merită cu prisosinţă. Din păcate, la doar 10 minute de la acest vot, o altă propunere pe care am iniţiat-o, creşterea punctului de pensie pentru persoanele cu gradul I de invaliditate, a fost respinsă, pentru că senatorii PD-L au ales să se abţină de la vot în bloc.

Beneficiarii acestei legi, 20.000-30.000 la nivelul întregii ţări, nu pot desfăşura nici un fel de activitate pentru a-şi suplimenta veniturile, din cauza dizabilităţilor extrem de grave. Prin propunerea noastră le măream pensia cu 10-12 procente.Senatorii PD-L au ales să voteze în funcţie de numele iniţiatorilor, nu conform textului propunerii", a declarat Dan Voiculescu. Alături de liderul PC, iniţiatori ai proiectului sunt şi preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi senatorul PSD Viorel Arcaş.

×
Subiecte în articol: politic initiativa dan