x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Chelaru (PSD): Decizia de neconstituţionalitate a legii descentralizării nu este un capăt de ţară

Ioan Chelaru (PSD): Decizia de neconstituţionalitate a legii descentralizării nu este un capăt de ţară

de Agerpres    |    10 Ian 2014   •   17:10
Ioan Chelaru (PSD): Decizia de neconstituţionalitate a legii descentralizării nu este un capăt de ţară

Decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) de neconstituţionalitate a legii descentralizării nu este un capăt de ţară, iar articolele vizate vor fi modificate, a declarat senatorul PSD Ioan Chelaru.

"În timpul discuţiilor au existat juridic opinii care au spus că anumite paragrafe din lege ar putea aduce atinge normelor constituţionale. Din moment ce este o decizie a CCR, o respectăm, iar când vom avea motivarea vom discuta pe motive. Până la urmă nu este un capăt de ţară, legea va veni înapoi şi în termen de 45 de zile, textele declarate neconstituţionale vor fi modificate şi probabil vor merge mai departe la promulgare. Legea efectivă, dacă nu are un termen expres de punere în aplicare, în trei zile de la promulgare şi publicare în Monitorul Oficial îşi face efectele", a declarat senatorul PSD Ioan Chelaru.

Potrivit minutei, CCR a admis cu unanimitate de voturi obiecţia de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte criticile de neconstituţionalitate intrinsecă şi constată că Legea privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de unele ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale precum şi a unor măsuri de reformă privind administraţia publică, în ansamblul ei, este neconstituţională.

Decizia este definitivă şi general obligatorie, se mai arată în minuta CCR.

×