x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Legi intarziate - Alesii nu se grabesc sa-si faca datoria

Legi intarziate - Alesii nu se grabesc sa-si faca datoria

21 Sep 2004   •   00:00

Mai mult de jumatate din legile aflate la comisii pentru examinarea in fond, respectiv 87 din totalul de 135 de acte normative, au termene depasite la intocmirea raportului final.

GABRIELA ANTONIU

AGLOMERATIE. Potrivit unui document al Departamentului pentru activitati parlamentare din Camera Deputatilor, cea mai aglomerata comisie este cea juridica, la care sunt trimise 41 de proiecte de lege, iar 30 de texte legislative au termen depasit la depunerea raportului. La Comisia de sanatate se gasesc 18 proiecte, iar 13 au deja termenul depasit. La Comisia de aparare se afla 17 acte legislative, din care 15 au depasit termenul de prezentare a raportului.

EXEMPLU. Un exemplu de depasire a termenului pentru intocmirea unui raport este proiectul de lege privind combaterea migratiei politice. Asa cum semnala Jurnalul National, Comisiile juridice au depasit de mult termenul stabilit - 3 iunie - pentru elaborarea raportului astfel incat proiectul sa poata fi trims in plen pentru a fi adoptat.

COMISIE. Situatia la Comisia pentru industrii arata existenta a 12 proiecte de lege, din care la noua trebuiau depuse rapoartele. Comisia economica este restanta tot cu noua legi, din totalul de zece aflate in agenda sa.

TACIT

Fiecare comisie a prezentat situatia legilor in discutie, o parte dintre acestea aflindu-se pe ordinea de zi a deputatilor in acesta saptamana. De asemenea, fiecare comisie a facut precizari privind momentul dezbaterii textelor aflate in intarziere. Camera Deputatilor a adoptat, saptamana trecuta, prin procedura aprobarii tacite, propunerea legislativa de reinfiintare a comunei Gradina, din judetul Constanta, deoarece a fost depasit termenul de dezbatere de 45 de zile, stabilit in Constitutie. Prese-dintele Camerei Deputatilor, Valer Dorneanu, a precizat ca acest proiect este considerat adoptat, fara sa fie dezbatut in plen, pentru ca a expirat termenul legal stabilit pentru votarea lui. Astfel, propunerea legislativa a fost trimisa direct la Senat pentru dezbatere si adoptare.
×
Subiecte în articol: politic