x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică LEGISLATIVE / AFP: Duel stânga-dreapta

LEGISLATIVE / AFP: Duel stânga-dreapta

de Mihaela Matachita    |    01 Dec 2008   •   00:00

Alegerile legislative din România au fost marcate de un duel strâns între stânga social-democrată (PSD) şi dreapta democrat-liberală (PD-L), arbitrată de liberalii (PNL) premierului Tăriceanu, comenta ieri agenţia France Presse.



Amintind despre ceaţa şi frigul din ziua alegerilor, AFP arăta că sondajele prevedeau o rată scăzută de participare în contextul în care alegerile au fost organizate în ajunul Zilei Naţionale, "ocazie de week-end prelungit".

"Sunt alegerile cele mai importante din 1990" până acum, cita France Presse afirmaţia liderului PSD, Mircea Geoană, potrivit căruia în contextul crizei economice mondiale rezultatul scrutinului "va influenţa destinul României pe următorii 20 de ani". AFP îl cita şi pe premierul Călin Popescu Tăriceanu, al cărui partid era prezentat drept "arbitru de neocolit". Acesta estima că românii vor opta pentru "calea care va permite ţării să devină a şaptea putere economică a UE".

Într-o campanie dominată de criza economică, fiecare partid a încercat să seducă electoratul propunând soluţii de reducere a urmărilor acesteia, menţiona AFP, referindu-se în final la premiera acestor alegeri: un nou mod de scrutin cu un singur tur, combinând votul uninominal cu votul pe liste.

×
Subiecte în articol: politic