x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii reactivează Guvernul din umbră

Liberalii reactivează Guvernul din umbră

de Marius Gîrlașiu    |    09 Ian 2017   •   10:50
Liberalii reactivează Guvernul din umbră
Sursa foto: Adrian Manolache

Chiar dacă nu a ajuns la guvernare, PNL îşi face propriul Executiv. În plină luptă internă, liberalii ar vrea să reînfiinţeze un Guvern din umbră care să monitorizeze activitatea Cabinetului Sorin Grindeanu. Ideea îi aparţine deputatului Ovidiu Raeţchi şi ar putea fi pusă în practică după Congresul din primăvară, când se va alege noul lider al PNL.

 

Dacă Liviu Dragnea a creat în Kiseleff un Comitet Central care va monitoriza la sânge activitatea Guvernului Grindeanu, liberalii au şi ei un plan asemănător. Expediaţi în Opoziţie pentru următorii patru ani, liderii PNL ar putea reactiva celebrul Guvern din umbră după Congresul din februarie. “Este de datoria noastră să depunem un efort de ordin tehnic, prin care să deconstruim utopiile economice promise de Liviu Dragnea. Un guvern din umbră al PNL funcţional chiar din luna februarie este absolut necesar", a cerut ieri deputatul Ovidiu Raeţchi. Acesta susţine că PNL trebuie să depăşească nivelul "retoric", în care îşi critică adversarii pentru problemele penale, mai ales că alegerile din 11 decembrie au demonstrat că românii au votat fără să ţină cont de dosarele corupţilor. Luna trecută, fostul lider PNL Crin Antonescu a criticat şi el retorica partidului, despre care a spus că s-a transformat într-o anexă a DNA.

Raeţchi a făcut şi câteva propuneri pentru Executivul din Modrogan. Ionuţ Stroe la Afaceri Externe, Florin Cîţu la Finanţe, Pavel Popescu la Sănătate, Raluca Turcan sau Radu Zlati la Educaţie, Mugur Cozmanciuc la Energie, Iulian Dumitrescu la Economie, Ben-Oni Ardelean la Afaceri Europene, Mara Calista la Tineret şi Sport, Florin Roman la Media, Adriana Săftoiu la Muncă, Daniel Fenechiu sau Cătălin Predoiu la Justiţie.

 

În privinţa premierului din umbră, legenda spune că postul i-ar putea reveni lui Cătălin Predoiu, cel care aspiră de ani buni la fotoliul de prim-ministru.

×