x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii, taxați după moțiunea de cenzură: Au interzis exprimarea democratică

Liberalii, taxați după moțiunea de cenzură: Au interzis exprimarea democratică

01 Iul 2021   •   11:41
Liberalii, taxați după moțiunea de cenzură: Au interzis exprimarea democratică

Prezența în sală la votul moțiunii de cenzură al parlamentarilor PNL, dar fără a vota, sub amenințarea excluderii din partid, demonstrează că exprimarea democratică a fost „interzisă” prin statutul partidului, consideră Dan Voiculescu.

Prin mandatul primit de la cetățeni, parlamentarii sunt obligați să fie prezenți și să voteze în Parlament, fără ca partidul să poată cenzura această opțiune, arată Dan Voiculescu pe blog.

„Există un partid, în România, care interzice, prin statut, libertatea de conștiință, exprimarea democratică a unei opinii și/sau opțiuni? Această știre asta ne spune! Avem, deci, un partid care, prin statut, le interzice parlamentarilor săi să își exercite mandatul primit din partea cetățenilor? Vorbim despre acel mandat care impune prezența și votul în Parlament! Poate e nevoie de o lămurire, totuși. A fost democrația interzisă prin statut? Din nou, discutăm despre principii”, afirmă Dan Voiculescu.

Parlamentul a respins prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Au fost 201 voturi „pentru” și un vot „împotrivă”.

×