x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lider PDL: "Dacă soţia nu vrea să-mi preia afacerile, ce fac, divorţez?

Lider PDL: "Dacă soţia nu vrea să-mi preia afacerile, ce fac, divorţez?

31 Mai 2010   •   00:00

Unii democrat-liberali au criticat, în Colegiul Director, propunerea de a opta între afaceri şi funcţii publice, spunând că trebuie ca soţiile lor să fie de acord să le preia afacerile, iar alţii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că nu au fost consultaţi înainte de a se anunţa măsurile anticriză.

Propunerea ca demnitarii să opteze între afacerile cu statul şi funcţiile publice a fost susţinută la şedinţa de duminică a Colegiului Director de Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Raluca Turcan şi Elena Udrea, în timp ce unii reprezentanţi democrat-liberali s-au arătat nemulţumiţi de această idee pe motiv că afacerile cu statul ale demnitarilor democrat-liberali ar trebui să fie preluate de soţiile acestora, au declarat surse din partid.

Potrivit surselor citate, mulţi dintre reprezentanţii PDL prezenţi la şedinţă au făcut glume de genul: "Dacă soţia nu vrea să-mi preia afacerile, ce fac, divorţez?".

În favoarea acestei propuneri, lansată de Elena Udrea, s-a exprimat şi secretarul general al PDL, Vasile Blaga, care a precizat că susţine orice propunere pentru a nu se spune că doar femeiele din partid sunt de acord cu a se opta între afaceri cu statul şi funcţiile de demnitate publică, au arătat sursele citate.

Potrivit acestor surse, Blaga a vrut însă să ştie dacă în această categorie, a demnitarilor care trebuie să opteze, se află şi cei care au acţiuni la o bancă.

De asemenea, unii democrat-liberali au invocat faptul că propunerea nu ar avea bază legală, au declarat aceleaşi surse.

În final, majoritatea a apreciat că este moral ca politicienii PDL să opteze între afaceri şi politică, dar fără să fie stabilită o modalitate concretă de punere în aplicare a propunerii Elenei Udrea.

Biroul Permanent Naţional al partidului a fost mandatat să găsească soluţiile concrete de aplicare a măsurii propuse de Udrea.

Pe de altă parte, potrivit surselor citate, în şedinţa Colegiului Director al PDL au fost formulate şi critici în legătură cu faptul că reprezentanţii PDL nu au fost consultaţi înainte ca premierul să anunţe măsurile anticriză.

Unii participanţi au spus, conform acestor surse, că ar mai trebui reflectat asupra măsurilor anticriză, pentru că acestea "îi termină pe bugetari şi pe cei privaţi apropiaţi ai PDL".

Printre cei care au exprimat astfel de opinii s-au aflat Liviu Negoiţă şi Sorin Frunzăverde, au precizat sursele citate.

×
Subiecte în articol: politic