x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul PDL Covasna: Dacă UDMR vrea un viitor Kosovo, ori punem mâna pe arme, ori plecăm!.

Liderul PDL Covasna: Dacă UDMR vrea un viitor Kosovo, ori punem mâna pe arme, ori plecăm!.

20 Iun 2011   •   10:46
Liderul PDL Covasna: Dacă UDMR vrea un viitor Kosovo, ori punem mâna pe arme, ori plecăm!.

Liderul PDL Covasna, Dan Manolachescu, afirma ca daca liderii UDMR doresc "un viitor Kosovo", "macar sa spuna foarte clar de la inceput ca acesta este telul si stim cu totii ce avem de facut: ori punem toti mana pe arme, ori plecam cu totii catre alte zone, mai linistite", potrivit Mediafax.

Presedintele PDL Covasna, Dan Manolachescu i-a dat o replica liderului UDMR, Kelemen Hunor, care a declarat ca "nu este exclus ca locuitorii din Harghita si Covasna sa iasa in strada". "E pacat pentru ca sunt convins ca presedintele Kelemen nu-si doreste un Tinut Secuiesc segregat, bombardat, plin de sange, ci cred ca isi doreste un Tinut Secuiesc sau o regiune linistita, calma, prospera din toate punctele de vedere", a spus liderul PDL Covasna, citat de Mediafax.

"Cred ca asta este telul, totusi, pentru care militeaza Kelemen Hunor si UDMR, pentru o regiune linistita si prospera. Daca nu acesta este si, practic, se doreste un viitor Kosovo, atunci macar sa spuna foarte clar de la inceput ca asta este telul si stim cu totii ce avem de facut: ori punem toti mana pe arme, ori plecam cu totii catre alte zone, mai linistite, ale tarii sau ale lumii", a mai spus Monolachescu.

El a adaugat ca telul comun, al romanilor si al maghiarilor deopotriva, ar trebui sa fie construirea unui tinut, a unei regiuni sau a unei tari in care cu totii sa se simta bine si cu totii sa se simta acasa.

"Nu as vrea sa am senzatia ca am pierdut ceva, cum nici maghiarii n-as vrea sa aiba senzatia ca pierd ceva", a conchis Manolachescu.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, nu exclude posibilitatea ca locuitorii din Harghita si Covasna sa iasa in strada si sa protesteze pasnic fata de reorganizarea administrativ-teritoriala, apreciind ca protestul este un mijloc democratic prin care oamenii pot sa isi spuna parerea despre un lucru sau altul.

×