x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul PNL Bistriţa-Năsăud: Nu ştiu dacă trece sau nu moţiunea de cenzură; partidul nu riscă absolut nimic

Liderul PNL Bistriţa-Năsăud: Nu ştiu dacă trece sau nu moţiunea de cenzură; partidul nu riscă absolut nimic

08 Oct 2019   •   15:36
Liderul PNL Bistriţa-Năsăud: Nu ştiu dacă trece sau nu moţiunea de cenzură; partidul nu riscă absolut nimic

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu se pronunţă asupra şanselor de reuşită ale moţiunii de cenzură, dar că partidul "nu riscă absolut nimic" dacă această iniţiativă va eşua, pentru că liberalii vor continua să facă opoziţie.

"Nu-mi place să joc la cacealma. Acum, ce ar trebui să fac, să zic că trece, să zic că nu trece? Nu ştiu dacă trece sau nu. Ceea ce ştiu este că, în mod cert, parlamentarii PNL vor fi cu toţii la moţiune şi vor vota la vedere. În rest, nu îmi pun eu obrazul pentru nimeni altcineva. (...) PNL nu riscă absolut nimic (dacă nu trece moţiunea - n.r.), partidul şi-a făcut datoria, îşi face datoria. Suntem partid de opoziţie, am observat că avem guvern minoritar şi nefuncţional şi facem ceea ce legea, ceea ce Constituţia ne permite: am depus o moţiune de cenzură. Ne batem pentru ca această moţiune de cenzură să treacă. E foarte probabil ca această moţiune de cenzură să treacă. Ce vom face noi dacă nu trece? Vom face opoziţie, în mod evident, în continuare", a spus Turc.

Liderul judeţean al PNL consideră că această moţiunea de cenzură "nu reprezintă o urgenţă pentru PNL, reprezintă o urgenţă pentru România" şi a enumerat o serie de măsuri pe care PNL ar avea obligaţia să le implementeze, dacă va prelua guvernarea: reducerea numărului de ministere la maximum 15-16, abrogarea în totalitate a OUG 114/2018, regândirea pensiilor speciale, eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parţial.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: motiune de cenzura