x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lipsa la catalog - Clopotelul a sunat mai mult de o ora in Senat

Lipsa la catalog - Clopotelul a sunat mai mult de o ora in Senat

28 Oct 2004   •   00:00

Timp de mai bine de o ora, taraitul soneriei s-a izbit ieri in boxele Senatului pana cand a ragusit. Ca sa-l ajute, "dirigintele" Doru Ioan Taracila (PSD), el insusi venit cu zece minute mai tarziu decat ora programata, il intrerupea din cand in cand cu apelul "Doamnelor si domnilor senatori, va invit in sala!".

Impricinatii ar fi trebuit sa se afle in banci la ora 14:00. La ora aceea doar cinci rataciti se aflau in Sala Omnia.

INVOITII. Taracila isi ia la 14:10 locul de presedinte de sedinta si anunta ca doar cinci senatori sunt invoiti: trei ministri, un bolnav si un plecat in strainatate. Da drumul la sonerie. In sala se fac 16, pe tabela electronica apar 31, semn ca, prevazatori, unii dintre chiulangii si-au trimis cartelele prin cei care au catadicsit sa vina la sedinta. O jumatate de ora mai tarziu, tabela numara 76 de prezenti. Fizic, in sala se afla doar 45. Secretarul Paul Pacuraru incepe apelul nominal. Rezultat 63. Tabela, si mai harnica, arata 92. Taracila propune suspendarea sedintei pana la ora 15:00. "Dar noi am venit de la ora asta!", protesteaza aproape intr-un glas pesedista Rodica Selaru si penelistul Mircea Ionescu-Quintus. Doru Ioan Taracila ameninta sa blocheze usile, astfel incat senatorii sa poata intra doar pe la usa Biroului Permanent pentru a-i vedea chestorii. O noua runda de aplauze, intrase in sala senatorul PRM Ilie Ilascu. Din nou "Doamnelor si domnilor, va invit in sala!". De dupa usa isi face aparitia doar Dionisie Bucur (PSD). Tabela arata 102 prezenti, presa numara doar 62, dar votul la ordinea de zi contrazice tot, facand o medie impaciuitoare: 83.

PROGRAM. Este 15:07. Incepe sedinta. Sunt in program 32 de puncte, printre care 13 legi organice. Trita Fanita ii multumeste lui Taracila pentru ca el conduce sedinta, stiindu-se cat e de "expeditiv", si cere rapiditate, ca doar s-a spus ca se va sta in plen pana la epuizarea ordinii de zi. Astazi, joi, senatorii nu vor mai veni la serviciu. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic