Conservatorii vor participa la alegerile pentru Parlamentul European pe liste comune cu PSD, după cum au hotărât ieri, cu 32 de voturi pentru, şase împotrivă şi patru abţineri, organizaţiile locale ale PC.
Conducerea PC, filialele teritoriale precum şi aleşii locali ai partidului au avut ieri o întâlnire în care au decis, prin vot, ca la alegerile europarlamentare să meargă pe liste comune cu PSD şi în care au adoptat şi o rezoluţie privind opţiunea organizaţiilor judeţene privind strategia politică şi organizatorică în perioada următoare. Conducerea PC va începe în perioada următoare discuţiile cu aliaţii de la PSD, pentru a stabili câte locuri vor ocupa conservatorii pe listele comune. "Obiectivul nostru, împreună cu partenerii de alianţă, este să obţinem cel mai mare număr de europarlamentari", a declarat după şedinţă purtătorul de cuvânt al conservatorilor, Bogdan Ciucă. El a refuzat să spună care au fost cele şase organizaţii care au votat pentru liste separate, în schimb a precizat că preşedintele fondator al partidului, Dan Voiculescu, s-a abţinut de la vot, pentru a nu-şi influenţa colegii. Şi primarul Sectorului 3 al Bucureştiului, Cristian Popescu Piedone, s-a abţinut. "Cei care au votat împotriva listelor comune şi-au motivat alegerea prin aceea că PC trebuie să-şi păstreze identitatea ca formaţiune politică distinctă. Dar partidul nostru este o formaţiune distinctă şi şi-a păstrat identitatea", a comentat Ciucă. El a mai arătat că în şedinţa de ieri s-a hotărât ca pentru alegerile europarlamentare să se găsească strategii de provocare a tinerilor, pentru ca aceştia să vină la vot, ştiut fiind că această categorie nu este interesată de alegeri.
REZOLUŢIE
O altă temă discutată de conservatori în şedinţa de ieri a fost strategia politică şi organizatorică în perioada următoare, iar în acest sens a fost adoptată o rezoluţie. "PC va intensifica acţiunile politice în judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, cu scopul sprijinirii cetăţenilor români din acele zone în care sunt minoritari şi supuşi unor presiuni incceptabile din partea liderilor maghiari", se arată în documentul în care este "condamnată" atitudinea UDMR în contextul vizitei private a preşedintelui Ungariei în România. În scopul sprijinirii românilor din zonele în care sunt minoritari, PC şi-a propus să construiască o stategie organizatorică şi politică menită să întărească comunitatea amintită, dar şi "o rapoartare corectă a tuturor cetăţenilor români, indiferent de naţionalitate, la interesul naţional". "În acest scop, acţiunile politice ale PC se vor concentra pe promovarea respectării României ca stat naţional, suveran, unitar şi indivizibil. De asemenea, vom acţiona pentru promovarea ideilor şi obiectivelor noastre privind bunăstarea tuturor românilor, păstrarea şi promovarea identităţii şi tradiţiilor naţionale", se mai arată în rezoluţie. Conservatorii vor avea în scurt timp, la Târgu-Mureş, o întâlnire a filialelor din zonele Harghita, Covasna şi Mureş, pentru a stabili principalele probleme cu care se confruntă românii de aici, după care toate acestea se vor materializa în proiecte de lege pe care le vor promova în Parlament.
Citește pe Antena3.ro