x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea: Am vorbit cu câţiva preşedinţi de organizaţii să dea nişte susţineri pentru nişte candidaţi şi s-au supărat foarte tare pe mine

Liviu Dragnea: Am vorbit cu câţiva preşedinţi de organizaţii să dea nişte susţineri pentru nişte candidaţi şi s-au supărat foarte tare pe mine

24 Sep 2015   •   17:39
Liviu Dragnea: Am vorbit cu câţiva preşedinţi de organizaţii să dea nişte susţineri pentru nişte candidaţi şi s-au supărat foarte tare pe mine
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu el a făcut regulamentul pentru alegerile interne din partid, acesta fiind votat în Comitetul Executiv Naţional, şi că va încuraja organizaţiile din teritoriu să îi excludă pe acei membri "care vorbesc pe la colţuri".

"Aş vrea să se vorbească liber, dacă cineva crede că eu am construit un regulament care să mă avantajeze pe mine, care nu am nicio şansă în partid... Sincer, mă faceţi să ies pe Facebook. Categoric, nu (am făcut un regulament care să mă avantajeze pe mine - n.r.). Dacă există colegi de-ai mei care vorbesc în culise sau prin băi sau la perdeluţă, le aduc aminte de un lucru important: în acea şedinţă de Comitet Executiv am fost trei oameni care ne-am opus acestui sistem, regulamentul nu l-am redactat eu. Eu, Victor Ponta şi Dumitru Buzatu am votat împotriva condiţiei ca un candidat să aibă nevoie de susţinerea vreunei organizaţii. Am încercat timp de o oră să-i convingem că nu e nevoie. Domnul Robert Negoiţă şi ceilalţi care vorbesc prin culise, dar eu nu cred că a zis ceva (Negoiţă - n.r.), au votat cu mâna în tavan acest sistem", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează faptul că mai mulţi colegi, printre care şi Robert Negoiţă, spun că a făcut un regulament care să-l avantajeze în alegerile interne din partid.

El a adăugat că o să încurajeze organizaţiile judeţene să-i excludă pe acei membri care preferă să "vorbească pe la colţuri" şi nu să spună direct ce îi nemulţumeşte.

"Am vorbit cu câţiva preşedinţi de organizaţii să dea nişte susţineri pentru nişte candidaţi şi s-au supărat foarte tare pe mine. Ce pot să fac?", a menţionat Dragnea.

Liderul social-democrat a precizat că PSD trebuie să redevină un partid "de oameni serioşi şi foarte bine pregăţiţi, pentru că din 2005-2006 a apărut în interiorul său obişnuinţa să nu se mai respecte reguli.

"După Congresul din 2010, Victor Ponta, cu contribuţia mea, a început să impună nişte reguli. Suntem departe de a reuşi să ne atingem obiectivele. Trebuie să continuăm", a arătat Dragnea.

Întrebat pe cine va susţine să-i fie alături ca preşedinte executiv, Dragnea a spus că e prematur să rostească nişte nume, că are preferinţe, dar are deja o foarte mare rezervă şi începe să-i fie frică să susţină pe cineva.Liviu Dragnea

×
Subiecte în articol: liviu dragnea