x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea: Valer Marian trebuie să se autodenunţe la PSD şi să arate cum a boicotat referendumul

Liviu Dragnea: Valer Marian trebuie să se autodenunţe la PSD şi să arate cum a boicotat referendumul

15 Iul 2013   •   15:25
Liviu Dragnea: Valer Marian trebuie să se autodenunţe la PSD şi să arate cum a boicotat referendumul

Fostul senator PSD Valer Marian trebuie să se autodenunţe la PSD, nu la DNA, şi să arate acolo cum "de fapt a boicotat referendumul", a declarat luni preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea.

"Noi discutăm de nişte afirmaţii despre falsificare, am înţeles, a rezultatelor referendumului în Satu Mare, unde prezenţa a fost cred că cea mai mică din ţară. E păcat că un om cu grave probleme de sănătate e folosit în felul ăsta. (...) Ca un om cu vastă experienţă, ca fost procuror comunist, poate să prezinte şi casete şi filme, orice. Nu are ce să prezinte, din punctul meu de vedere. Am avut zeci de întâlniri, în 2012, înainte de campanie, cu toate organizaţiile, cu preşedinţi, cu primari şi tot ceea ce am discutat cu ei a fost cum ne organizăm mai bine pentru ca rezultatul la scrutinul electoral să fie mai bun, ceea ce face orice lider politic", a spus Dragnea la sediul PSD.

Întrebat de ce Valer Marian a fost susţinut pe listele PSD pentru Parlament, Dragnea a arătat că aceasta este una dintre cele mai mari greşeli ale conducerii PSD.

"Trebuie să recunosc că e una din greşelile pe care le-am făcut şi eu şi Victor Ponta. Este tot ceea ce putem spune. În analiza de după referendum, dl Valer Marian a venit şi la mine şi la dl Ponta şi şi-a cerut scuze pentru activitatea proastă la referendum a Organizaţiei PSD Satu Mare. Este un om nefericit, şi un om furios, nervos, pentru că a fost schimbat din funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Satu Mare şi dat afară din partid, pentru că majoritatea membrilor PSD din Satu mare au ameninţat la vremea respectivă că nu mai rămân în organizaţie, pentru că era o organizaţie care nu numai că nu mai funcţiona, ci erau mulţi oameni ameninţaţi de către dl Valer Marian", a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă este adevărat că s-a autopropus ministru al Justiţiei, vicepremierul a arătat că a fost unul dintre reproşurile pe care Valer Marian i le-a făcut lui, dar şi preşedintelui PSD, imediat după formarea guvernului, "cu toate atacurile" care au început din acel moment la adresa premierului, dar şi a unor şefi de instituţii.

Liviu Dragnea a reafirmat că a condus o campanie electorală în cadrul prevederilor legale, iar toată comunicarea cu organizaţiile judeţene ale PSD a fost limitată de prevederile legale şi de acţiunile gândite împreună în BPN, în mod legal.

Întrebat dacă a mai fost la DNA, Dragnea a răspuns: "Am fost atunci când am fost, probabil o să mă mai duc la final - albă sau neagră".

×