x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lovitură din partea CCR. Mircea Diaconu nu va avea reprezentanți în secțiile de votare

Lovitură din partea CCR. Mircea Diaconu nu va avea reprezentanți în secțiile de votare

de Ion Alexandru    |    02 Oct 2019   •   09:19
Lovitură din partea CCR. Mircea Diaconu nu va avea reprezentanți în secțiile de votare

Curtea Constituțională a respins, ieri, contestația formulată de alianța electorală ALDE – Pro România împotruva deciziei de la sfârșitul săptămânii trecute a Biroului Eectoral Central, prin care s-a stabilit că este obligatorie calitatea de partid parlamentar, constituit într-un grup parlamentar la momentul completărilor birourilor electorale pentru alegerile prezidențiale. Astfel, conform minutei CCR, analizâd contestația formulată de Alianța electorală “Un om”, împoriva deciziei nr. 32/D din 27 septembrie 2019 a Viroului Electoral Central, în urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Cutea Constituțională a respins contestația. Iar decizia este definitivă, general obligatorie și va fi comunicată Biroului Electoral Central, care va trebui să o pună în aplicare.

Situația excepțională în care este pus candidatul independent la alegerile prezidențiale Mircea Diaconu a fost generată de faptul că, în urma deciziei luate de Călin Popescu Tăriceanu de a exclude din ALDE orice membru care acceptă funcții parlamentare sau guvernamentale din partea PSD. Primul care a fost excus este actualul președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu, imediat după care grupul ALDE de la Senat fiind desființat. Ulteror, și grupul ALDE de la Camera Deputaților s-a dizolvat după ce mai mulți deputați care se opun noii orientări politice a conducerii partidului.

Fără grupuri parlamentare în niciuna dintre Camere, ALDE nu mai este considerat partid parlamentar, toți senatorii și deputații acestei formațiuni politice având calitatea de parlamentari neafiliați.

 

 

 

×