x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lucian Bode, despre externările de la Spitalul Foișor: Așa ceva este inadmisibil să se mai întâmple

Lucian Bode, despre externările de la Spitalul Foișor: Așa ceva este inadmisibil să se mai întâmple

12 Apr 2021   •   10:14
Lucian Bode, despre externările de la Spitalul Foișor: Așa ceva este inadmisibil să se mai întâmple
Sursa foto: Hepta

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că este „inadmisibil să se mai întâmple” ceea ce am văzut vineri noapte la Spitalul Foișor. De asemenea, acesta a menționat că nimeni nu este de neînlocuit, inclusiv secretarul de stat Raed Arafat.

Ordinul de evacuare a Spitalului Foișor a fost semnat de șeful DSU, Raed Arafat. Departamentul pentru Situații de Urgențe să află în subordinea Ministerului de Interne.

„Ca simplu cetățean, am văzut și eu că modul în care a fost organizată externarea nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici? Mutarea pacienților nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătății și nici DSU. Medicul curant spune dacă pacientul este mutat în alt spital sau dacă este externat și hotărăsc de comun acord cum anume se face externarea. Ne-a șocat imaginea cu pacientul introdus în portbagaj. Am întrebat ce s-a întâmplat și am înțeles că doctorul curant, împreuna cu pacientul și familia acestuia au hotărât să aranjeze mașina astfel încât să fie transportat acel pacient. Putem discuta foarte mult despre cauze, dar efectul l-am vazut cu totii. Asa ceva este indamisibil să se mai întample. Era la îndemâna celor care au făcut externările să ia câte o ambulanță să intre pe rând în curte", a afirmat Lucian Bode.

În ceea ce privește o posibilă demisie a lui Vlad Voiculescu, ministrul de Interne a precizat că responsibil de decizia în privința ministrului Sănătății este premierul.

 

×
Subiecte în articol: lucian bode spitalul foișor