x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: Decizia coaliţiei, o nouă tentativă de viciere gravă a rezultatelor alegerilor

Ludovic Orban: Decizia coaliţiei, o nouă tentativă de viciere gravă a rezultatelor alegerilor

de Redacția Jurnalul    |    04 Iul 2024   •   16:30
Ludovic Orban: Decizia coaliţiei, o nouă tentativă de viciere gravă a rezultatelor alegerilor

Decizia coaliţiei cu privire la calendarul electoral reprezintă ''o nouă tentativă de viciere gravă'' a rezultatelor alegerilor, a afirmat joi preşedintele Forţa Dreptei, deputatul Ludovic Orban.

"PSD şi PNL dăunează grav democraţiei din România. Decizia de astăzi a coaliţiei cu privire la calendarul electoral este o nouă tentativă de viciere gravă a rezultatelor alegerilor. Consultările cu partidele din opoziţie au fost un simulacru. O bătaie de joc faţă românii care sunt nemulţumiţi de modul dezastruos în care guvernează coaliţia toxică. Coaliţia a făcut exact ceea ce le-am solicitat în mod expres să nu facă. Au organizat alegerile parlamentare după primul tur al prezidenţialelor. Partidele care vor avea cei doi candidaţi din turul doi vor avea un avantaj net la parlamentare faţă de partidele care nu vor avea candidaţi în turul doi", a scris Orban pe Facebook.

Potrivit acestuia, în ultima săptămână de campanie la parlamentare, săptămâna decisivă în formarea opţiunilor de vot, liderii partidelor care nu vor intra în turul doi nu vor mai avea nicio relevanţă în susţinerea campaniei parlamentare, fiind decredibilizaţi de ieşirea din cursă, care va fi considerată de o mare parte din electorat ca o înfrângere. Acest fapt "va diminua drastic voturile pe care le vor obţine la parlamentare partidele fără candidat în turul doi şi va creşte artificial scorul partidelor care îşi promovează candidaţii în turul doi, prin polarizarea radicală care se manifestă la toate alegerile prezidenţiale în turul doi".

"Ce urmăresc PSD şi PNL prin acest calendar? Profitând de faptul că sunt la guvernare, că au un control aproape total asupra administraţiei, asupra media, că au resurse nelimitate pentru susţinerea campaniei, că vor controla, ca în 9 iunie, birourile electorale ale secţiilor de votare, să reuşească să îşi promoveze candidaţii în turul doi, unde vor mima o luptă pentru a lua partea leului din voturile la parlamentare. Iar după alegeri, indiferent cine câştigă prezidenţialele, să continue să guverneze împreună. Dacă românii ar înţelege că toate deciziile din acest an luate de coaliţia mârşavă cu privire la datele alegerilor au fost luate pentru a perpetua la putere cele două partide stat, ar putea să facă ceea ce ar fi cu adevărat benefic pentru România şi anume să nu voteze nici candidatul PSD, nici candidatul PNL, astfel încât să nu intre niciunul în turul doi. Aşa sigur vom scăpa de ei!", a transmis Orban.

Coaliţia de guvernare a finalizat discuţiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, cele dintâi urmând să aibă loc pe 24 noiembrie, respectiv pe 8 decembrie, iar alegerile pentru Legislativ pe 1 decembrie. 

×
Subiecte în articol: ludovic orban coalitie decizie