x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD

Ludovic Orban: Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD

de Georgiana Oprea    |    14 Dec 2020   •   13:48
Ludovic Orban: Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD
Sursa foto: Hepta

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, la sediul partidului, că liberalii nu sunt de acord cu nicio participare la guvernare a PSD.

„Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD. PSD a ţinut în loc România 30 de ani, PSD, trei ani de zile după ce a primit încrederea în 2016, a făcut cu totul şi cu totul altceva decât a promis românilor. Mai mult decât atât, s-a comportat ca un partid care nu merită să deţină nicio părticică de putere în România", a spus Orban.

De asemenea, acesta a afirmat că nu a existat nicio discuție legată de o altă majoritate decât cea cu USR PLUS, UDMR și minoritățile naționale. Pe de altă parte, Orban a precizat că este posibil ca un coleg de-ai săi să se fi întâlnit cu copreședintele AUR, George Simion.  

Pe de altă parte, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că președintele Iohannis este mulțumit de propunerea de premier în persoana lui Alexandru Rafila.

„Preşedintele a spus că propunerea PSD, Alexandru Rafila, este o propunere onorabilă. Am menţionat faptul că acele negocieri ridicole, pe lângă Constituţie, de la Vila Lac 1 nu au ce căuta într-o democraţie reală. Am insistat că România trece printr-o perioadă complicată, atât în ce priveşte pandemia, a crizei sanitare, cât şi a crizei economice şi nu ne permitem o majoritate în Parlament fragilă şi considerăm că un Guvern de uniune naţională este cea mai bună soluţie în acest moment pentru România. Normal, în această construcţie politică, partidul care a câştigat alegerile trebuie să desemneze prim-ministrul, în persoana domnului Rafila", a spus Ciolacu.

×
Subiecte în articol: ludovic orban guvern psd consultări