x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, despre scandalul banilor cash: România a fost la gura prăpastiei, în octombrie

Ciolacu, despre scandalul banilor cash: România a fost la gura prăpastiei, în octombrie

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2023   •   09:00
Ciolacu, despre scandalul banilor cash: România a fost la gura prăpastiei, în octombrie
Sursa foto: gov.ro

„România a fost la gura prăpastiei” în octombrie, spune premierul Marcel Ciolacu, răspunzând unei întrebări despre scandalul banilor cash.

Referindu-se la reacția unor români legate de scandalul banilor cash, difuzate la Antena 3 CNN, Ciolacu a afirmat: „Cu ce am greșit? A fost o propunere, nu a fost a lui Marcel Ciolacu. Prima oară intenția, pe urmă când mi-am luat informațiile că nu se poate aplica real în societate, reacția oamenilor nefiind explicată, un pic și manipulată, n-am avut nicio rușine să vin și să spun în România nu e pregătită în acest moment pentru această decizie”.

Apoi, premierul a adăugat că România s-a aflat în acel moment într-o situație foarte delicată: „Vrem să recunoaștem, bine, nu vrem să recunoaștem, iarăși bine. România a fost la gura prăpastiei. Normal că am cerut o altă dinamică, normal că am cerut soluții, normal că din 10 propuneri 5 au fost proaste fiindcă am pus presiune”.

Întrebat când era România pe punctul de a se prăbuși, Ciolacu a răspuns că în octombrie: „Normal că am pus presiune și pe finanțe și pe miniștrii. (...) Credeți că-mi aduc reorganizările ministerilor, reforma din sistemul bugetar, aplauze sau voturi? Am tăiat la jumătate consilierii, în momentul ăsta cu reorganizarea s-a terminat cu secretarii de stat, șefi de agenții, posturi desființate”.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu bani cash