x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Vela: '"Secretizarea'' salariilor din MAI ţine de a nu încălca o lege de siguranţă naţională

Marcel Vela: '"Secretizarea'' salariilor din MAI ţine de a nu încălca o lege de siguranţă naţională

10 Ian 2020   •   17:36
Marcel Vela: '"Secretizarea'' salariilor din MAI ţine de a nu încălca o lege de siguranţă naţională
Sursa foto: antena3

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat vineri, la Timişoara, că termenul de "secretizare" a salariilor din direcţiile subordonate ministerului său este forţat, fiind vorba de fapt despre întregul sistem de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi de "a nu încălca o lege care ţine de siguranţa naţională".

"Este vorba despre întregul sistem de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în sensul că pot fi publicate doar cifrele care ţin de nivelul de salarizare, dar organigrama şi numele celor care ocupă anumite funcţii şi au anumite salarii ţin de siguranţa naţională, este secret de serviciu. Cred că multe servicii secrete externe ar da foarte mulţi bani ca să afle organigrama de la MApN sau de la MAI sau de la un serviciu secret românesc. Aşadar, nu este vorba despre secretizare, ci de a nu încălca o lege care ţine de siguranţa naţională", a răspuns Marcel Vela unei întrebări a presei.

El a refuzat să comenteze afirmaţii ale unor social-democraţi care susţin că prin astfel de măsuri se încearcă o secretizare a pensiilor speciale.

"Daţi-mi voie ca în acest moment deosebit (învestirea în funcţia de prefect de Timiş a liberalei Liliana Oneţ, n.r.) să nu comentez ceea ce spune PSD", a mai afirmat ministrul Marcel Vela.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marcel Vela