x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Maria Grapini, reacție furibundă la adresa ministrului Nelu Tătaru

Maria Grapini, reacție furibundă la adresa ministrului Nelu Tătaru

de Ion Alexandru    |    21 Apr 2020   •   08:24
Maria Grapini, reacție furibundă la adresa ministrului Nelu Tătaru
Sursa foto: Dan Marinescu

Europarlamentara Maria Grapini a reacționat dur la adresa ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, după ce, în spațiu public, a apărut informația conform căreia acesta a anunțat că vrea să izoleze toți vârstnicii de peste 65 de ani, fiind posibilă o relocare a acestora de la domiciliile lor.

„Hristos a Înviat, domnule ministru Tătaru! Știu că sunteți creștin și dintr-o zonă unde tradițiile și credința sunt respectate! Suntem în Săptămâna Luminată și a doua zi de Paști și aș vrea să mărturisiți public că sunt știri false declarațiile dumneavoastră care circula pe internet! Sunt unul dintre milioanele de români care au trecut pragul celor 65 de ani, unii doar cu o zi, stabilit ca prag de izolare acasă! Am respectat ordinul, pentru că înțeleg să existe ordine în perioada unei pandemii. Dar să ne luați de acasă - indiferent dacă ne-ați testat sau nu, indiferent dacă suntem infectați sau sănătoși, să ne duceți în carantină - încalcă drepturile noastre de cetățeni români și europeni! Vă cer, domnule ministru, să dezmințiți public informația care ar duce la măsuri naziste, nu de protecție!”, scrie Maria Grapini, pe Facebook. Mai mult, eurodeputatul a precizat că, dacă Nelu Tătaru nu face desmințirea, va considera adevărată știrea. „În calitate de europarlamentar, mă voi adresa instituțiilor europene! Și, dacă va fi nevoie, mă voi adresa instanțelor internaționale!”, a adăugat aceasta.

Ministrul Sănătății a răspuns, ieri, în cadrul unei intervenții televizate, precizând că a văzut că ar fi fost propunerea lui să ducem în spații persoane peste 65 de ani. „Nu. Ne gândim doar ca cei asimptomatici și fără simptome să treacă într-o zonă-tampon, doar ca să nu afecteze pe nimeni. Nu ne-am gândit să mutăm persoanele de 65 de ani din casă. Ne gândim să putem evalua situația. Relaxarea va fi cu restricții. Că nu va fi o oră, ci două ore, dar tot cu mănuși”, a precizat Tătaru. 

×
Subiecte în articol: maria grapini nelu tataru