x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marko Bela: Cseke a reuşit să facă o reformă serioasă, dar e o problemă de sistem

Marko Bela: Cseke a reuşit să facă o reformă serioasă, dar e o problemă de sistem

04 Aug 2011   •   13:00
Marko Bela: Cseke a reuşit să facă o reformă serioasă, dar e o problemă de sistem

Vicepremierul Marko Bela a declarat ca ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a reusit sa impuna o reforma serioasa in sanatate, insa exista o "problema de sistem" in domeniu, in conditiile in care CNAS este independenta de minister.

"Regret foarte mult ca ministrul Cseke a decis sa nu mai continue, a fost un ministru foarte bun si in domeniul sanatatii a reusit sa impuna o reforma serioasa, legata de descentralizare si desfiintarea spitalelor nefunctionale. Inca o data, ii apreciez performanta. S-a ajuns la aceasta decizie (a demisiei - n.r.) in urma unor divergente care puteau fi eventual rezolvate. Nu a primit sustinerea necesara din partea Ministerului de Finante", a spus Marko Bela, potrivit Mediafax.

El a precizat ca, pe langa problema cu Ministerul de Finante, Cseke s-a confruntat si cu "o problema de sistem in domeniul sanatatii".

"Ministrul face politicile in sanatate, insa CNAS este independenta de minister - este o falsa independenta, care nu ajuta la rezolvarea problemelor", a mai spus Marko Bela, care a subliniat ca deocamdata "este prematur" sa discute variantele de inlocuitor sau daca UDMR ar fi dispusa sa cedeze portofoliul Sanatatii PDL.

"Va trebui sa discutam in UDMR ce facem, cum mergem mai departe. Deocamdata nu avem cum sa avem o decizie, este prematur sa vorbim de variante de inlocuitor", a conchis Marko Bela.
Potrivit acestora, vicepremierul Marko Bela a aratat la randul sau ca CNAS cheltuieste banii "fara scrupule" si fara un control eficient, iar Ministerul Sanatatii este "hulit" si indicat drept vinovat pentru gestionarea financiara a sistemului.

×