x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marko Bela: Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, o cianură politică

Marko Bela: Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, o cianură politică

17 Sep 2011   •   12:48
Marko Bela: Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, o cianură politică

Vicepremierul Marko Bela a declarat, astazi, la Targu Mures, ca Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) reprezinta pentru Uniune si maghiarii din Transilvania "o cianura politica, o poluare a mediului politic, care vine de la vecin".

"PPMT este o investitie si mai grava, si mai periculoasa pentru noi, care vine din Ungaria. Acest lucru pune sub semnul intrebarii si poate distruge viitorul politic al maghiarilor din Transilvania. Este o investitie proasta, trebuie sa vorbim de ea si sa spunem ca este ungara. Acest partid pentru noi este o cianura politica, nu stiu cu ce concentratie, este o poluare a mediului politic, care vine de la vecin, de jos in sus. Cianura are aceasta caracteristica - urca de jos in sus. Aceasta investitie nu va transforma nimic in aur pentru maghiarii din Transilvania, va fi poate doar in buzunarele unora", a spus Marko Bela, potrivit Mediafax.

Imediat dupa Marko Bela, si presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a facut referire, de la aceeasi tribuna, la "situatia poluarii mediului politic".

"Nu trebuie sa consolidam, sa confirmam aceasta competitie, sa dam de inteles ca este spre binele maghiarilor din Transilvania", a spus Kelemen.

×