x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marton Arpad, despre Macovei: Poate ar trebui ca PDL să scape de ea, din Parlamentul European

Marton Arpad, despre Macovei: Poate ar trebui ca PDL să scape de ea, din Parlamentul European

24 Feb 2012   •   12:22

In replica la acuzatiile pe care i le aduce Monica Macovei, deputatul UDMR Marton Arpad spuneca poate ar fi bine ca "PDL sa scape de ea, din Parlamentul European".

Deputatul UDMR a explicat ca amendamentul sau care exclude demnitarii din categoria functionarilor publici se refera la o delimitare clara a diferitelor categorii definite prin lege. "Exista o definitie a functionarilor publici in Codul Penal. In Constitutie, dincolo de functionarii publici, mai apar multe alte categorii, de la primari la magistrati, categorii reglementate separate prin trimitere la legi speciale care contin inclusiv sanctiuni separate. Ce face acest articol al meu? Acum se spune ca merele, perele si prunele sunt mere. Eu spun ca merele sunt mere, eu asta propun, adica sa dam o definitie a functionarului public incluzand aici si acele societati comerciale cu capital majoritar de stat in care angajatii au o activitate cu caracter de functionar public", a explicat Marton Arpad propunerea sa de modificare a Codului Penal, potrivit Realitatea TV.

"Pe mine ma mira, de exemplu, ca societatea civila nu a sesizat pana acum faptul ca este inclusa in categoria functionarilor publici si statul vrea sa puna laba pe ea", a declarat deputatul PDL.

"Aceasta este viziunea mea, poate gresesc, acesta este doar un amendament din sute alte amendamente, care poate sa fie respins si gata. Ce face rau Romaniei este amploarea pe care o da acestui amendament Monica Macovei. Parerea mea este ca dansa se razboieste cu morile de vant. Probabil ca de vina este dragostea ei pentru statul politienesc, dragoste de care nu poate sa scape. Probabil Monica Macovei regreta ca a disparut statul politienesc. Circul creat de ea si distorsionarea adevarului sunt un pericol, poate ar trebui ca PDL sa scape de ea…din Parlamentul European", a a mai spus Marton Arpad.

×