x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mesaj pentru candidatul Sebastian Ghiţă: “Dacă dai poza cu Kovesi, te votez”

Mesaj pentru candidatul Sebastian Ghiţă: “Dacă dai poza cu Kovesi, te votez”

de Ion Alexandru    |    15 Mar 2019   •   07:44
Mesaj pentru candidatul Sebastian Ghiţă: “Dacă dai poza cu Kovesi, te votez”
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Recent, fostul deputat Sebastian Ghiţă, care a primit azil politic în Serbia, a anunţat că va candida pe lista Partidului România Unită (PRU) pentru alegerile europarlamentare din acest an. În urmă cu două zile, Sebastian Ghiţă a înfiinţat o pagină de Facebook, unde promite să dialogheze cu toată lumea. Fapt ce a declanşat un val de mesaje. Pe lângă sute de comentarii de invective primite, sau chiar mesaje de susţinere, lui Sebastian Ghiţă i se cere imperativ să “scoată poza cu Kovesi”, unii dintre cei care au comentat condiţionându-şi votul în acest sens. Iată, pe scurt, cum arată dialogurile lui Ghiţă cu cititorii săi.

“Pentru că zilele astea vor fi multe idei de comunicat public, m-am gândit că utilizarea acestei pagini de Facebook este o metodă eficientă. Vă aştept pe toţi care doriţi să participaţi la un schimb de idei să-mi scrieţi şi promit că voi încerca să răspund cât de repede şi clar se poate”, a postat, zilele trecute, Sebastian Ghiţă pe pagina sa de Facebook. Ulterior, fostul deputat a confirmat, pentru presa din România, că pagina este reală şi că el este singura persoană care o moderează.

“Infractorii de drept comun stau la puşcărie şi nu în Parlamentul European”, i-a comentat Ion Vasile. Sebastian Ghiţă i-a replicat că “la puşcărie nu poate să ajungă nimeni cu probe falsifcate de Onea şi Negulescu”. Un alt cititor, pe nume Alexandru Popescu, îi scrie că “ce să faci tu, băi, laşule? Treci acasă şi serveşte-ţi timpul la răcoare (…)”, iar răspunsul lui Ghiţă a fost acela că “până acum am fost achitat în dosarele din instanţă”.

Aceasta este doar o primă categorie de mesaje la care Sebastian Ghiţă, aşa cum a promis, a răspuns.

Acuzat de legăturile cu SRI şi Ponta

O a doua, şi cea mai însemnată cantitativ, categorie de mesaje primite de fostul deputat constau în injurii imposibil de reprodus aici, acuze cu privire la modul în care a făcut averea şi cu privire la faptul că a “fugit în Serbia, ca să scape de puşcărie”, dar şi în ameninţări mai mult sau mai puţin directe. La unele dintre aceste mesaje cu caracter injurios, Sebastian Ghiţă a răspuns aleatoriu, precizându-le celor care au postat că “nu-i obligă nimeni să dialogheze” cu el.

Tot în categoria mesajelor cu tentă negativă se înscriu comentariile în care Sebastian Ghiţă este asigurat de cei care au postat că “în niciun caz nu va primi voturile” pentru a ajunge în Parlamentul European, iar în altele i se reproşează legăturile sale din trecut cu SRI şi cu Victor Ponta.

Vot “condiţionat”

Există, însă, şi numeroase mesaje de susţinere şi încurajare. Unele directe şi totale, aşa cum reiese din cuprinsul lor, altele, însă, nuanţate. Câţiva potenţiali alegători ai lui Sebastian Ghiţă îşi condiţionează votul de modul în care va proceda fostul deputat în chestiunea “Kovesi”. Iată câteva exemple elocvente în acest sens şi ce a răspuns Sebastian Ghiţă:

Bebe Doru: “Bre, Ghiţă, până nu publici dovezile, iar Luluţa (Kovesi – n.red.) devine procuror european, nu pupi niciun vot! Sau nu le ai?”.

Sebastian Ghiţă: “Cred că am făcut destule până acum în acest sens şi promit că voi continua”.

Vali Stoica: “Dacă nu erau dovezile dumneavoastră, nu se ştia nimic din ce s-a întâmplat cu justiţia română”.

Sebastian Ghiţă: “Mulţumesc pentru aprecieri. Voi continua cu dovezile despre felul în care a fost jefuită România”.

Gabor Giovanni: “Nu eşti tu Albă ca Zăpada, dar mai faci lumină. E bine să le arăţi şi celelalte feţe (…)”.

Sebastian Ghiţă: “Am făcut şi eu greşeli. Dar acum intenţiile mele sunt în sensul adevărului în România”.

V. Francisc: “Sebi, mă mai gândesc. Bag-o pe Nefertiti (Kovesi – n. red.) la… Chilia-n port”.

Ioan Pandele: “Dacă dai poza cu Kovesi, te votez!”.

În răspunsurile date, Sebastian Ghiţă ameninţă, voalat, că va continua seria dezvăluirilor. Admite că a “făcut şi greşeli”, dar că, de acum, va spune “tot adevărul”.

“Bre, Ghiţă, până nu publici dovezile, iar Luluţa devine procuror european, nu pupi niciun vot!”, îi scrie un cititor.

 

 

×