x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Fifor spune că Dan Nica nu a fost evaluat, el va fi comisar european

Mihai Fifor spune că Dan Nica nu a fost evaluat, el va fi comisar european

09 Oct 2019   •   14:15
Mihai Fifor spune că Dan Nica nu a fost evaluat, el va fi comisar european

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, consideră că Dan Nica va trece evaluarea din Parlamentul European şi va deveni comisar pentru Transporturi, precizând că varianta vehiculată în spaţiul public potrivit căreia şi această nominalizare, după cea a Rovanei Plumb, ar fi fost respinsă reprezintă "o încercare de dezinformare".

"Aşteptăm şi noi să vedem poziţia preşedintelui Comisiei Europene. Văzusem aseară o încercare de dezinformare cum că propunerea noastră, domnul Dan Nica, ar fi fost respins. Nu există un asemenea lucru. Eu cred că domnul Dan Nica va trece de momentul acesta şi va fi comisar european", a declarat Fifor, miercuri, la Senat.

Întrebat despre varianta potrivit căreia Dan Nica ar fost deja respins încă de la sfârşitul lunii august când a fost intervievat într-o primă fază, Mihai Fifor a răspuns: "A fost o exprimare în limba engleză. Nici poveste de aşa ceva. Noi am trimis două propuneri. Dan Nica nu a fost evaluat. Evaluată a fost Rovana Plumb. Ce s-a întâmplat cu Plumb este un lucru pe care noi l-am comentat, l-am condamnat, pentru că nu ni se pare în regulă ca Rovana Plumb să fie victima unor jocuri politice în Parlamentul European, nu ni se pare în regulă ca pentru România să fie folosit dublul standard în evaluare. În opinia noastră, Rovana Plumb merita cu prisosinţă să fie comisar european. (...) Revenind la Dan Nica, el va fi comisar european".

Fifor a respins posibilitatea ca România să piardă portofoliul de comisar european pentru Transporturi.

"Nu văd de ce am pierde portofoliul de la Transporturi. Avem nominalizarea, aşteptăm", a adăugat Fifor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: mihai fifor