x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Răzvan Ungureanu: "Guvernul a căzut în urma unui puci al parlamentarilor Puterii"

Mihai Răzvan Ungureanu: "Guvernul a căzut în urma unui puci al parlamentarilor Puterii"

28 Mai 2012   •   19:42
Mihai Răzvan Ungureanu: "Guvernul a căzut în urma unui puci al parlamentarilor Puterii"

Schimbarea optiunilor unor parlamentari care au facut parte din fosta Putere, la motiunea de cenzura, reprezinta o tradare fata de electoratul care i-a ales si ar putea fi vorba chiar de coruptie, a declarat luni seara, la postul B1 TV, fostul premier Mihai-Razvan Ungureanu.

Ungureanu a dezvaluit ca unii dintre acestia "au cerut favoruri, unele de functii, altele materiale si, pe seama refuzului, si-au schimbat votul" si a spus ca exista zvonuri potrivit carora "multe dintre voturi au fost cumparate cu avantaje materiale".

"Ce-am vazut acolo, este una dintre cele mai neplacute situatii in care se afla democratia romaneasca. In momentul in care un membru al unui partid aflat la guvernare a avut brusc o revelatie schimbandu-l in pofida vointei alegatorilor, nu inseamna tradare? Au existat si voci publice care au spus foarte clar "nu votez acest Guvern" dintr-un motiv foarte clar si au fost onesti spunand-o. Sunt zvonuri ca multe dintre voturi au fost cumparate cu avantaje materiale. in cazul acesta ce sa facem, trebuie sa ne gandim ca trebuie pus un mercurial in sala de plen a Parlamentului "atata costa votul"?", a spus Ungureanu.

In opinia sa, daca o functie politica ajunge sa genereze astfel de situatii, "suntem intr-o mare criza politica".

"Si ceea ce s-a intamplat atunci, in sala de plen, pe seama migratiei controlate a unor parlamentari catre Opozitie este un puci parlamentar. Acestea sunt zvonurile care ajung la urechea mea. De exemplu, aud zvonuri ca unii au cerut favoruri de la institutiile de stat si au fost refuzati si, pe seama acestui refuz, si-au schimbat votul. Mi se pare ca nu este politica, ci o jignire enorma adusa exercitiului parlamentar si cea mai crasa lipsa de bun simt fata de electorat. Drept pentru care, acestor tradatori nu ai partidelor, ai ideologiei, ci ai propriului electorat, acestora le promit ca am sa ma uit cu foarte mare atentie la motivele care i-au determinat sa plece dintr-un partid in altul. si vreau si eu sa stiu ce poate determina schimbarea dramatica a convingerilor unui parlamentar care timp de trei-patru ani a sustinut o coalitie la guvernare si brusc a descoperit ca dincolo e mai bine. (...) Daca aceste zvonuri sunt adevarate, atunci e vorba despre coruptie si sper ca institutiile statului sa surprinda astfel de acte", a afirmat fostul premier.

×
Subiecte în articol: parlamentari puci mihai razvan ungureanu