x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Răzvan Ungureanu: "Nu am primit nicio ofertă concretă de a intra în PDL"

Mihai Răzvan Ungureanu: "Nu am primit nicio ofertă concretă de a intra în PDL"

05 Mar 2012   •   18:30
Mihai Răzvan Ungureanu: "Nu am primit nicio ofertă concretă de a intra în PDL"

In prima aparitie televizata de instalarea ca prim-ministru, Mihai Razvan Ungureanu a vorbit la TVR despre prioritatile mandatului pe care spera sa il duca mai departe si dupa alegerile parlamentare din noiembrie.

Premierul spera ca va prezenta in Parlament un bilant al primelor 100 de zile de guvernare si spune ca nu va ezita sa schimbe din functie un functionar de stat, "de la ministru, la sef de deconcentrate".

Ungureanu se considera in continuare independent politic, dar nu exclude varianta inregimentarii sale, "atunci cand voi simti ca este momentul".

Nu am niciun motiv sa nu am incredere in sustinerea partidelor de guvernamant pentru aplicarea programului economic.

Pe 9 martie se implineste o luna de guvernare Ungureanu. Sper ca la 100 de zile de guvernare sa pot spune in Parlament ce am facut, ce facem si ce vom face. Sper ca bilantul meu sa nu se incheie in noiembrie.

Nu garantez revolutii in cateva luni. Fac tot ce se poate ca in cateva luni sa existe un plus fata de guvernarea anterioara.

Principiile pe care merg este de pastrare a stabilitatii economico-financiare. Programul adoptat cu FMI este cel mai bun program de reforme.

Sper ca in doua saptamani sa infiintez un consiliu consultativ de business.

Vi se pare ca nu am taria de a schimba sefii de deconcentrate? Aveti exemplul de la POSDRU...

Pe mine ma intereseaza efectiv doar cum un inalt functionar de stat performeaza. Nu am niciun fel de frana politica. De la ministru la sef de deconcentrate voi actiona chirurgical. Nu voi ezita sa schimb conducerea CNAS sau ANAF.

Solicit o activitate sustinuta in domeniul combaterii evaziunii fiscale.

Am in vedere o scadere a CAS de 3-5 la suta, in functie si de evolutiile externe.

Ma intereseaza averile care scapa netaxarii ori produsele petroliere. Nu ma incalzeste cu nimic sa vad niste functionari ravasind florile intr-o piata.

Nu am primit nicio o oferta concreta de a intra in PDL. Sunt independent atatat timp cat simt nevoia. Nu exclud posibilitatea de a ma inrola politic la un moment dat.

Pana la alegerile prezidentiale din 2014, trebuie sa facem sa functioneze guvernarea. Daca asta se va intampla, vom discuta.

Nu am fost membru de partid. Nici macar in UASCR. Am fost doar un elev bun.

Relatia Romaniei cu Rusia poate fi vazuta individual sau ca o relatie a Uniunii Europene, din care facem parte, cu Rusia. Pe mine ma intereseaza reluarea dialogului bilateral, care a fost cam inghetat in ultimul timp. As vrea sa vad cat de curand o intalnire intre afaceristii romani si rusi. As vrea sa vad o intalnire intre premieri. Exista teren de joc.

×
Subiecte în articol: premier guvernare mihai razvan ungureanu