x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Răzvan Ungureanu: PDL are nevoie de moţiuni vizionare, nu de un concurs de frumuseţe între candidaţi

Mihai Răzvan Ungureanu: PDL are nevoie de moţiuni vizionare, nu de un concurs de frumuseţe între candidaţi

27 Feb 2013   •   16:31
Mihai Răzvan Ungureanu: PDL are nevoie de moţiuni vizionare, nu de un concurs de frumuseţe între candidaţi
Sursa foto: Intact Images/Dragos Stoica

PDL are nevoie în acest moment de o competiţie între programe, de moţiuni vizionare şi nu de un concurs de frumuseţe între candidaţii la funcţia de preşedinte, a afirmat miercuri, la Piteşti, preşedintele Forţei Civice, senatorul Mihai Răzvan Ungureanu.

"În cazul confruntării din interiorul PDL, competiţia între candidaţii la poziţia de preşedinte al partidului ar trebui să fie o competiţie de programe, care să nu se adreseze doar PDL, ci să exprime şi poziţia pe care un candidat ar putea-o avea faţă de tot ceea ce înseamnă centru-dreapta în România, partide politice, electorat, sfera societăţii civile, simpatizanţi. Nu moţiuni care să evoce strict supravieţuirea PDL, ci moţiuni vizionare. Nu concurs de frumuseţe între oamenii politici care doresc să ajungă în fruntea partidului", a declarat Ungureanu, potrivit Agerpres

El şi-a exprimat totodată regretul faţă de faptul că, în România, competiţiile pentru funcţiile de conducere ale partidelor, indiferent despre ce partid este vorba, se transformă "într-un prilej pentru lovituri personale, reglări de conturi, ciocniri de personalităţi, de temperamente".

Întrebat dacă se va pronunţa public în favoarea unuia dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al PDL, Ungureanu a răspuns că fiecare poate avea propriile opinii, dar exprimarea acestora nu ar face bine nimănui.

"Nu avem preferinţe, putem să avem opinii personale, dar le păstrăm pentru noi. (...) Nu cred că e nevoie ca vocea noastră să se adauge la un vacarm politic deja existent. Nu vedem ce bine am face PDL dacă noi ne-am pronunţa acum asupra cuiva. Tot aşa, nu vedem ce bine ar face dreptei româneşti în general", a explicat preşedintele Forţei Civice.

El s-a pronunţat, în context, pentru păstrarea unităţii forţelor de centru-dreapta, în perspectiva viitoarelor competiţii electorale.

"Este nevoie de unitatea vocilor, este nevoie de o unitate de acţiune politică, este nevoie de coeziune în activitatea politică în opoziţie. Credem că este nevoie de proiecte unice, cu nume şi prenume unice în ceea ce priveşte prezidenţialele şi în ceea ce priveşte anul 2016. Am militat şi milităm în continuare pentru unitatea drreptei, pornind de la o veche zicală românească, al cărei adevăr nu poate fi contrazis: unirea face puterea", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

×
Subiecte în articol: mihai razvan ungureanu mru motiuni pdl