x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Tudose: Ursul Arthur a fost omorât, laserul de la Măguele a fost exclus

Mihai Tudose: Ursul Arthur a fost omorât, laserul de la Măguele a fost exclus

07 Mai 2021   •   10:26
Mihai Tudose: Ursul Arthur a fost omorât, laserul de la Măguele a fost exclus
Sursa foto: Lucian Alecu

Europarlamentarul Mihai Tudose, fost premier, acuză guvernarea actuală de faptul că a „îngropat” definitiv problema apărută după uciderea marelui urs brun Arthur și că laserul de la Măgurele a fost exclus din proiectul paneuropean de cercetare ELI.

Mihai Tudose face o paralelă, vineri, între două situații apărute în ultimele zile: ursul Artur și Laserul ELI, găsind ca unic vinovat Guvernul condus de Florin Cîțu.

„Ursul Artur a fost omorât. Cu complicitatea structurilor guvernamentale. Și <îngropat> definitiv de declarația halucinantă a lui Cîțu: nu cred că era cel mai mare urs... Laserul de la Măgurele a fost exclus din proiectul paneuropean de cercetare Extreme Light Infrastructure (ELI) la aproape un an de când a fost declarat de Guvern obiectiv special de interes naţional. Acum probabil că urmează declarația: nu cred că era cel mai mare laser din țară... Artur era cel mai mare urs, ELI cel mai mare laser. Și sigur voi, Cîți, Cioloși, Barni și toți ciudații voștri sunteți în mod sigur cei mai mari dăunători din România”, a spus Tudose.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein este acuzat de organizaţiile Agent Green din România şi VGT din Austria că a ucis ilegal cel mai mare urs din România.

Reprezentanții Agent Green susțin că ursul uriaș Arthur a fost împușcat de prințul austriac la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Ei spun că prințul și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna.

Dar în realitate, prințul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților, mai spun ecologiștii care monitorizau ursul, despre care spun că era unul de trofeu. Dintr-un maxim de 600, marele urs brun ucis avea 593 de puncte.

Ecologiștii au acuzații grave și cer ajutorul Poliției și al Guvernului.

În privința proiectului paneuropean de cercetare ELI, România a fost exclusă din continuarea demersurilor, deși țara noastră a inițiat programul care a condus la construcția Laserului de la Măgurele.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Mihai Tudose