x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihnea Motoc, avizat favorabil de Comisiile de apărare pentru funcţia de ministru al Apărării

Mihnea Motoc, avizat favorabil de Comisiile de apărare pentru funcţia de ministru al Apărării

16 Noi 2015   •   16:24
Mihnea Motoc, avizat favorabil de Comisiile de apărare pentru funcţia de ministru al Apărării

Membrii Comisiilor reunite pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlament l-au avizat favorabil, luni, cu unanimitate de voturi, pe Mihnea Ioan Motoc pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale.

"Ţin să transmit opiniei publice că principalul sentiment care mă încearcă este cel de extremă onoare pentru propunerea făcută de premierul desemnat, Dacian Cioloş, de a-mi încredinţa portofoliul Apărării Naţionale, pentru că este instituţia cu cea mai îndelungată tradiţie şi istorie, cu fapte de glorie şi cota cea mai mare de încredere în rândul românilor. (...) Dincolo de o discuţie foarte bună a rezultat un vot unanim care mă obligă şi mă responsabilizează", a declarat Mihnea Motoc, după audieri.

Motoc a arătat că discuţiile de la comisii s-au axat în principal pe contextul de securitate, unul care "ridică provocări şi prezintă riscuri pentru România".

"Vorbim de ameninţările de pe flancul estic, dar şi de ameninţările de la sud, dintre care unele, cum ar fi presiunea migratorie generată de stările de conflict, instabilitatea din zonă, afectează securitatea europeană şi implicit pe cea a României. (...) Am vorbit despre continuitate şi previzibilitate în orientarea şi funcţionarea Ministerului Apărării, în diversele componente ce concură la aceasta - componenta legislativă, de sprijin financiar adecvat", a spus Motoc.

El a precizat că se va axa pe consolidarea parteneriatului strategic cu SUA. "Am exprimat speranţa că, dincolo de acest sprijin de la nivelul comisiilor, vom demonstra prin dialog susţinut că merităm să beneficiem de acest sprijin şi în continuare", a punctat Motoc, după audierile de la Parlament.

×
Subiecte în articol: mihnea motoc