x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Miniştrii dau azi extemporal la "Fonduri europene". Vezi cine ar putea pica (surse)

Miniştrii dau azi extemporal la "Fonduri europene". Vezi cine ar putea pica (surse)

07 Iul 2011   •   11:19
Miniştrii dau azi extemporal la "Fonduri europene". Vezi cine ar putea pica (surse)

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu a declarat ca nu s-a discutat in partid despre remanierea guvernamentala. Intrebat despre vizita presedintelui Traian Basescu la Palatul Victoria si daca in PDL s-a discutat despre remaniere, Voinescu a raspuns: "Remanierea nu s-a discutat in PDL. PDL este in acest moment intr-un proces de evaluare a tuturor celor numiti in functii politice, secretari de stat, subsecretari de stat, samd. Acest proces de evaluare va continua. Noi am planificat ca procesul sa fie derulat pe parcursul acestei veri".

El a adaugat ca Guvernul insusi este intr-un proces de evaluare a ministrilor si prioritatea absorbtiei fondurilor europene este de grad zero, fiind un criteriu important pentru evaluarea ministrilor de resort.

Intrebat daca prezenta lui Traian Basescu la Guvern are legatura cu acest subiect, Voinescu a raspuns: "Nu stiu".

Pe de alta parte, pe surse, se vehiculeaza deja unele nume de ministri care vor fi remaniati: Laszlo Borbely, ministrul mediului, si Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, desi acum doua, saptamini, dupa declaratia lui Basescu, pe lista posibililor remaniati se numarau si Traian Igas de la Interne, Gheorghe Ialomitianu de la Finante si Gheorghe Ariton de la Economie. Pentru Valeriu Tabara se vehiculeaza si un inlocuitor: Stelian Fuia, presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor.

Presedintele Traian Basescu a discutat joi cu premierul Emil Boc despre vanzarea la bursa a unor pachete minoritare de actiuni detinute de stat, despre situatia Oltchim, procesul statului cu Rompetrol, absorbtia fondurilor UE si investitii, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

"S-a discutat despre accelerarea procesului de vanzare a unor pachete minoritare la companii detinute de stat, gasirea unei solutii pentru litigiul dintre statul roman si Rompetrol, dar si pentru viabilizarea companiei Oltchim, precum si despre urgentarea proiectelor de infrastructura finantate din fonduri europene si bugetul de stat", au afirmat sursele citate.

Basescu a fost joi la Guvern, inaintea unei sedinte a sefului Guvernului cu ministrii privind fondurile europene.

×