x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul celor mulţi, cu şcoală puţină

Ministrul celor mulţi, cu şcoală puţină

de Radu Tudor    |    01 Sep 2017   •   08:43

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, miercuri, în debutul şedinţei Executivului, că durata şcolarizării în şcolile MAI pentru agenţi şi subofiţeri va fi redusă la un singur an, astfel încât să crească numărul de absolvenţi şi să fie compensat deficitul de cadre din Poliţie.

Sunt absolvenţi ai şcolilor de subofiţeri care au fost daţi afară în ultimii zece ani şi ar dori să se reîntoarcă în MAI. Ce soluţie găseşte ministrul de Interne?! Să înjumătăţească perioada de şcolarizare de la doi ani la un an pentru cei care vor deveni subofiţeri angajaţi în MAI. O soluţie absolut nefericită, în linie cu marile compromisuri de la calitate şi standarde promovate în ultima perioadă.

Dacă atâtea decenii, şcoala de subofiţeri a MAI a fost standardizată la doi ani, cred că cei care au gândit perioada asta pentru atingerea unui nivel de pregătire profesională n-au fost nişte proşti. Reducerea perioadei de şcolarizare în dauna angajării celor de până la 45 de ani care au fost daţi afară seamănă cu soluţia facultăţii muncitoreşti din anii 50. Şi n-ar fi singura asemănare… Carmen Dan a declarat că ea nu este ministrul chestorilor şi generalilor, ci al celor mulţi din
MAI. Acum, şi cu mai puţină şcoală…

 

 

×