x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul de Interne şi prefectul Capitalei, invitaţi pentru audieri la Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor

Ministrul de Interne şi prefectul Capitalei, invitaţi pentru audieri la Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor

14 Aug 2018   •   13:24
Ministrul de Interne şi prefectul Capitalei, invitaţi pentru audieri la Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor

Biroul Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor a decis marţi să trimită invitaţii pentru audieri ministrului de Interne, Carmen Dan, prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, şi unor responsabili din Jandarmerie cu privire la protestele din 10 august. 

Audierile sunt programate pentru marţea viitoare la ora 10,00, dorinţa deputaţilor Opoziţiei din Comisia de Apărare fiind ca acestea să înceapă cu ministrul Carmen Dan. 

"Prioritatea este ministrul de Interne, aici e prerogativa noastră principală de control, dar şi toţi cei responsabili din Jandarmerie şi, de asemenea, Prefectul Capitalei care a dat acel ordin de control. Săptămâna viitoare, marţi, la ora 10.00, ar trebui să înceapă audierile. Dorinţa noastră procedural este să se înceapă cu ministrul de Interne. Domnul Căprar (n.r. preşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor) a acceptat solicitarea noastră să se trimită toate invitaţiile şi prioritatea noastră este ministrul de Interne", a afirmat deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare. 

El consideră că, după începerea sesiunii parlamentare, colegii de la putere vor putea mult mai puţin decât în vacanţa parlamentară "să blocheze" pe motive procedurale aceste audieri. 

"Dorinţa noastră va fi să prindem în aceste discuţii şi cetăţeni care au fost victime ale unor violenţe, pentru că suntem Parlamentul României şi trebuie să-i ascultăm pe cetăţeni", a adăugat Raeţchi. 

Deputatul Bogdan Rodeanu a accentuat importanţa începerii audierilor cu ministrul de Interne, pentru că trebuie "să descrie modul în care au funcţionat instituţiile statului" în 10 august. 

"Cetăţenii implicaţi în violenţele din zilele trecute ar trebui să se adreseze în primul rând Parchetului Militar. Să nu amestecăm totuşi politicul cu zona de anchetă", a spus Rodeanu. 

Preşedintele Comisiei de Apărare, Dorel Căprar, a afirmat înaintea şedinţei Biroului Comisiei că nu crede că protestatarii din 10 august din Piaţa Victoriei erau veniţi din diaspora. 

Şedinţa Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor a fost suspendată, marţi, din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi erau înscrise, printre altele, solicitarea PNL de audiere a unor responsabili cu privire la protestele din 10 august. AGERPRES

×