x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Sănătăţii a propus schimbarea din funcţie a şefilor Direcţiilor de Sănătate din cinci judeţe

Ministrul Sănătăţii a propus schimbarea din funcţie a şefilor Direcţiilor de Sănătate din cinci judeţe

26 Iul 2017   •   20:50
Ministrul Sănătăţii a propus schimbarea din funcţie a şefilor Direcţiilor de Sănătate din cinci judeţe

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a propus schimbarea din funcţie a directorilor executivi şi a celor care ocupă funcţia de directori executivi adjuncţi ai direcţiilor de sănătate publică din judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Neamţ, Prahova şi Ilfov, în urma analizei privind implementarea campaniei naţională de vaccinare, informează Ministerul Sănătăţii. 

''Cinci Direcţii de Sănătate Publică nu au reuşit să îşi îndeplinească misiunea legală. În cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel judeţean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat. Prin urmare, neîndeplinirea misiunii legale privind realizarea programului naţional de vaccinare a pus în mişcare o serie de acţiuni şi sancţiuni menite să îmbunătăţească performanţa acestor organisme locale'', precizează MS. 

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a propus schimbarea din funcţie a directorilor executivi şi a celor care ocupă funcţia de directori executivi adjuncţi ai direcţiilor de sănătate publică din următoarele judeţe: Caraş Severin, Hunedoara, Neamţ, Prahova şi Ilfov. În cazul celorlalţi directori de direcţii de sănătate publică din ţară, s-a decis transmiterea unui avertisment scris. 

Propunerea de schimbare a reprezentanţilor DSP-urilor a fost prezentată premierului Mihai Tudose, în scopul eficientizării activităţii instituţiilor de sănătate publică la nivel local. AGERPRES

×