x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Minoritati - Sugestii de la Borrell

Minoritati - Sugestii de la Borrell

de Dana Piciu    |    17 Feb 2006   •   00:00

Presedintele Parlamentului European, Josep Borrell Fontelles, i-a transmis presedintelui PIN, Cozmin Gusa, ca "o asemenea lege" cum este statutul minoritatilor nationale "ar putea sa fie adoptata intr-un stat care vrea sa devina membru al UE cu conditia ca aceasta sa fie in concordanta cu Constitutia statului respectiv si cu normele europene in materie.



Presedintele Parlamentului European, Josep Borrell Fontelles, i-a transmis presedintelui PIN, Cozmin Gusa, ca "o asemenea lege" cum este statutul minoritatilor nationale "ar putea sa fie adoptata intr-un stat care vrea sa devina membru al UE cu conditia ca aceasta sa fie in concordanta cu Constitutia statului respectiv si cu normele europene in materie", se arata intr-un comunicat de presa al PIN.
Aceasta afirmatie este cuprinsa intr-o scrisoare a lui Josep Borrell care i-a raspuns lui Cozmin Gusa la demersul initiat de acesta in luna decembrie a anului trecut prin care prezenta un punct de vedere juridic cu privire la neconstitutionalitatea unor prevederi din proiectul de lege privind Statutul minoritatilor nationale. Borrell a mai aratat ca Parlamentul European acorda o importanta deosebita drepturilor minoritatilor.

×
Subiecte în articol: politic