x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Băsescu: Nu am făcut niciodată trafic de influenţă pe lângă preşedinte, nu i-am cerut vreo favoare

Mircea Băsescu: Nu am făcut niciodată trafic de influenţă pe lângă preşedinte, nu i-am cerut vreo favoare

01 Sep 2009   •   00:00

Mircea Băsescu a transmis, printr-un comunicat, că nu a făcut niciodată trafic de influenţă pe lângă preşedintele Traian Băsescu şi nu i-a cerut acestuia vreo favoare, solicitând totodată presei să nu mai facă nicio conexiune între şeful statului şi viaţa sa privată sau afacerile sale.



Mircea Băsescu precizează, în comunicat, că doreşte să aducă la cunoştinţa opiniei publice, prin intermediul mass-media, că nu a fost implicat în niciun fel de afacere teroristă, nu a participat la operaţiuni ultrasecrete de trafic internaţional cu explozibil, nu a săvârşit nicio faptă de crimă organizată, trafic de arme şi substanţe explozive, nu a sprijinit şi nu a finanţat acte de terorism internaţional, nu a făcut parte din niciun grup criminal organizat, nu a participat la nici o operaţiune de încărcare sau descărcare de explozivi şi muniţii din niciun vapor, nu a fost şi nu este implicat în afaceri cu armament.

"Singura rugăminte pe care o am faţă de reprezentanţii mass-media este aceea de a nu mai face nicio conexiune între Preşedintele României şi viaţa mea privată sau afacerile pe care le desfăşor în mod legal. Am dorit să dau acest comunicat de presă pentru a nu se mai face nici un fel de speculaţii viitoare în presă referitoare la asocierea numelui Preşedintelui României, Traian Băsescu, cu activitatea mea profesională", subliniază el.

Mircea Băsescu mai spune că nu ar face nimic ce ar putea dăuna imaginii şefului statului.

"Sunt fratele Preşedintelui României, îl iubesc, pe el şi familia sa, îi respect deciziile, precum şi funcţia pe care o ocupă. De aceea, nu aş face nimic, dar absolut nimic de natură a-i cauza vreun prejudiciu de imagine, aşa cum susţine Sorin Roşca Stănescu, cu atât mai mult să îl implic într-o afacere", menţionează Mircea Băsescu, în comunicat.

"Nu am făcut niciodată trafic de influenţă pe lângă Preşedinte, nu i-am cerut niciodată să-mi facă vreo favoare şi nici nu i-am cerut sprijinul în afacerile pe care le desfăşor", a continuat el.

Mircea Băsescu mai spune că respectă activitatea jurnaliştilor care realizează ştiri de primă pagină în urma unei documentări profesioniste, având la bază fapte reale, adăugând că, în ultima vreme, însă, el şi familia sa resimt "povara numelui Băsescu, pe care anumiţi jurnalişti îl asociază cu toate faptele ilicite, cu toate evenimentele negative din societatea românească", care li se impută "fără a avea nici o dovadă, ci doar pe baza unor speculaţii abjecte".

"Mai mult decât atât, aceste afirmaţii mincinoase mi-au cauzat nu numai un grav prejudiciu moral, dar şi unul material, ca urmare a suspiciunilor induse partenerilor mei de afaceri. De aceea, voi solicita instanţei de judecată obligarea lui Sorin Roşca Stănescu la repararea acestor prejudicii", afirmă Mircea Băsescu.

El a subliniat că doreşte să menţioneze, "pentru ultima dată", că activitatea sa profesională şi viaţa sa privată sunt distincte de activitatea şi viaţa privată a preşedintelui României.

"Am ales să clarific situaţia aberantă, imaginată de Sorin Roşca Stănescu şi să înştiinţez opinia publică pe această cale, a comunicatului de presă, deoarece nu sunt un bun orator şi nu mai vreau să-mi fie răstălmăcit în fel şi chip fiecare cuvânt pronunţat", conchide Mircea Băsescu.

Ziaristul Sorin Roşca Stănescu a susţinut, pe site-ul personal, că fratele şefului statului, Mircea Băsescu, ar fi fost implicat într-o afacere de trafic de explozibil alături de o persoană pe nume Bakri Imad Abdul Reda, suspectată de legături cu organizaţii teroriste şi aflată în vizorul Interpol.

Stănescu afirmă, într-un material publicat, în urmă cu o săptămână, pe site-ul www.sroscas.ro, că afacerea a constat în exportarea ilegală a cinci vapoare încărcate cu explozibil care ar fi trebuit să fie distrus la o unitate militară din Vâlcea. Afacerea ar fi fost muşamalizată - scrie Roşca Stănescu - de instituţiile statului român la comanda preşedintelui Traian Băsescu, în acest scop fiind folosite scandalurile legate de reţinerea omului de afaceri Puiu Popoviciu şi de furtul de arme de la Ciorogârla.

Fratele şefului statului, Mircea Băsescu, a negat implicarea în comerţul cu arme sau cu explozibili şi susţine că "povestea însăilată" de Sorin Roşca Stănescu nu are nicio legătură cu activitatea pe care el o desfăşoară în Portul Constanţa în calitate de manager al unei societăţi comerciale.

El a anunţat, de altfel, că a hotărât să îl dea în judecată pe jurnalistul Sorin Roşca Stănescu "ca urmare a acuzaţiilor mincinoase" pe care acesta i le-a adus pe blogul personal.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic trafic de arme