x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Diaconu: "Sunt în situaţia asta fabuloasă tot pentru că aceşti oameni mulţi mi-au dat votul lor şi încrederea lor. Şi ţin la ea"

Mircea Diaconu: "Sunt în situaţia asta fabuloasă tot pentru că aceşti oameni mulţi mi-au dat votul lor şi încrederea lor. Şi ţin la ea"

de Gabriela Antoniu    |    01 Iun 2014   •   20:00
Mircea Diaconu: "Sunt în situaţia asta fabuloasă tot pentru că aceşti oameni mulţi mi-au dat votul lor şi încrederea lor. Şi ţin la ea"
Sursa foto: Victor Stroe

Într-un interviu acordat Jurnalulul Naţional europarlamentarul Mircea Diaconu spune că se va manifesta în continuare ca independent şi în calitate de membru al Parlamentului European şi că s-a hotărât să activeze în cadrul Comisiei de cultură.

■ Jurnalul Naţional: Dar în Parlamentul European veţi adera la vreun grup politic?
■ Mircea Diaconu:
Singura persoană de acolo, lider, faţă de care mă simt obligat şi sunt onorat să mă duc să-i prezint omagiile este sir Graham Watson. Care la vremea referendumului şi a loviturii de stat de aici – penibil moment din toate punctele de vedere, şi europene şi româneşti-  a fost singurul care ne-a luat apărarea cum trebuie şi fără rezerve. Bietul Diaconu dacă se duce acolo independent şi nu intră într-un grup politic nu o să- l ia nimeni în seamă şamd. Păi să ştiţi că deja am întâlniri cu patru lideri europeni care conduc grupuri politice importante, inclusiv, sau în primul rând cu sir Graham Watson. Marţi mă duc la Bruxelles şi la ora 9 mă întâlnesc cu sir Graham Watson. După aceea cu o grupare care face parte din ALDE şi cu grupul reformiştilor şi conservatorilor.

■ V-aţi hotărât în ce comisie din PE vreţi să activaţi?
■ Luni o să depun deja cererea. O să fac parte din grupul neafiliaţilor pentru că sunt independent şi independent rămân. Faptul că o să am discuţii cu lideri, asta înseamnă că m-au invitat la discuţii să mă cunoască, m-au felicitat. Ştiau povestea toată de aici ceea ce înseamnă că iarăşi contează. Dacă eram pe o listă de partid, oricare ar fi fost ea, nu m-ar fi sunat nimeni. Credeţi-mă. Sunt în situaţia asta fabuloasă tot pentru că aceşti oameni mulţi mi-au dat votul lor şi încrederea lor. Şi ţin la ea. Şi mai zic o dată cele două lucruri: sunt independent şi nu mă înscriu în nici un partid politic. ăsta e contractul şi aşa rămâne.

■ Şi deci pentru ce comisie veţi opta?
■ În Comisia de cultură. Principală şi secundară.

Click pentru a citi întreg interviul acordat de Mircea Diaconu Jurnalului Naţional.

×
Subiecte în articol: mircea diaconu