x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Miron Cozma candidează la preşedinţie

Miron Cozma candidează la preşedinţie

de Monalise Hihn    |    09 Iul 2009   •   00:00

Miron Cozma va candida la preşedinţia României. Anunţul a fost făcut ieri la Deva. *Voi candida la preşedinţie, iar dacă nu mă vor lăsa, Dumnezeu cu mila, că România va avea aceiaşi conducători!*. De asemenea, el a anunţat la Deva că strânge semnături pentru înfiinţarea Partidului Muncitorilor. De altfel, în urmă cu câteva luni el a anunţat tot la Deva că intenţionează să înfiinţeze un nou partid. Formaţiunea politică va fi de stânga şi, potrivit fostului lider al minerilor din Valea Jiului, se va prezenta pentru prima oară în faţa electoratului din România la alegerile locale din 2012.



Miron Cozma face demersuri pentru înfiinţarea primul partid de stânga din România, de după 1989. Cozma spune că acum se află în faza de strângere de semnături pentru ca apoi să poată înscrie noua formaţiune politică la Tribunal. Potrivi legii, pentru înfiinţarea unui partid este nevoie de 25.000 de semnături ale unor cetăţeni din cel puţin 18 judeţe ale ţării plus municipiul Bucureşti.  Noua formaţiune politică va purta numele de Partidul Muncitorilor. Fostul lider al minerilor din Valea Jiului declară că este nevoie de un astfel de partid în România, pentru că în ţara noastră nu există o formaţiune politică de stânga: „Va fi singurul partid de stânga din ţara noastră. Voi strânge mai multe semnături decât prevede legea şi acestea vor fi din toate cele 41 de judeţe ale ţării şi din municipiul Bucureşti”. Cozma adaugă că are timp trei ani pentru înfiinţarea acestui partid, pentru că prima bătălie electorală pe care vrea să o dea este cea de la alegerile locale din 2012: „Veţi vedea atunci un partid foarte bine organizat cum nu este altul în România”.  Cozma declară că viitorii şefi de filiale vor fi desemnaţi în funcţie de activitatea pe care o vor desfăşura în perioada de strângere de semnături: „Deocamdată, singurul şef de filială cunoscut este Constantin Creţan la Gorj. Ceilalţi sunt coordonatori în această campanie de strângere de semnături”.

50 de milioane de euro daune

Pe de altă parte, fostul lider al minerilor din Valea Jiului spune că a dat statul român în judecată la CEDO şi cere daune de 50 de milioane de euro. „Guvernul României a fost somat de CEDO ca până în data de 17 septembrie să negocieze stingerea pe cale amiabilă a conflictului juridic pe care îl are cu mine. Am cerut statului român daune de 50 de milioane de euro”, declară Miron Cozma.

×
Subiecte în articol: politic cozma