x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mişcarea Populară a Ioanei Băsescu, aproape marcă înregistrată

Mişcarea Populară a Ioanei Băsescu, aproape marcă înregistrată

de Aniela Nine    |    13 Sep 2011   •   15:06

Oficiul de Stat pentru Marci si Inventii a dat marti ok-ul pentru inregistrarea marcii "Miscarea Populara' solicitata de fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu. Purtatorul de cuvant al OSIM, Ovidiu Dinescu, a precizat pentru Jurnalul National ca in cursul zilei a fost adoptata decizia de inregistrare a marcii si a fost trimisa spre expediere solicitantului, adica Ioanei Basescu. Procedura nu se incheie insa aici, Ioana Basescu neputand deocamdata sa se considere "proprietara' marcii, caci mai exista cativa pasi de urmat. "Dupa achitarea taxei de tiparire si publicare a certificatului, urmeaza o perioada de 30 de zile in care se pot face contestatii. Daca nu s-a facut nicio contestatie, la expirarea acestui termen, solicitantul devine titularul marcii', spune Dinescu. Cat priveste suma pe care Ioana Basescu trebuie sa o plateasca drept taxa de tiparire si publicare a certificatului, purtatorul de cuvant al OSIM spune ca aceasta este in suma fixa de 180 lei si poate fi platita in termen de doua luni de la data la care solicitantul a fost instiintat. Cu alte cuvinte, daca Ioana Basescu achita taxa imediat dupa primirea instiintarii, ea trebuie sa mai astepte inca o luna pentru finalizarea procedurilor.

Despre folosirea in scopuri politice a marcii "Miscarea Populara' inregistrate de Ioana Basescu a vorbit foarte clar unul dintre greii PDL, senatorul Radu Berceanu. El a declarat duminica ca Ioana Basescu "nu s-a apucat singura" sa inregistreze Miscarea Populara la OSIM, iar faptul ca "presedintele o mandateaza pe fiica sa cea mare sa inregistreze o marca legata de un partid are o semnificatie".

"In momentul in care presedintele o mandateaza pe fiica sa cea mare sa inregistreze o marca legata de un partid sau de o miscare politica e clar ca are o semnificatie. Ioana Basescu nu s-a apucat singura si, chiar daca s-ar fi apucat, presedintele ar fi reactionat. Il cunoastem, sau eu cel putin il cunosc, si in mod sigur ar fi reactionat. Drept urmare, a fost o gandire de genul asta de a nu mai avea vreo surpriza in momentul in care facem o modificare sa constatam ca partidul ar fi fost inregistrat de nu stiu ce persoana si apoi sa ne santajeze ca am patit-o deja. Atunci a dorit sa existe lucrurile din punctul asta de vedere rezolvate", a declarat duminica Berceanu.

×